Областна администрация продължава да осигурява подходяща и здравословна среда на лица с увреждания

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Успешно приключи проект „Създаване на подходяща и здравословна работна среда на лице с трайни увреждания” на Областна администрация Ямбол. Проектът е финансиран от Министерство на труда и социалната политика – Агенция за хората с увреждания и се изпълнява съгласно договор № 2-ОР/21.06.2011г.

Създаването на подходяща и здравословна работна среда за ефективното изпълняване на професионалните служебни задължения на служител с увреждане е основната цел на проекта.

Реализираните дейности по проекта включват следните два компонента: Приспособяване на работно място за човек с увреждане; Оборудване на работното място.

Беше извършен ремонт и освежаване на стените, ремонт на пода и тавана на помещението, монтаж на нови осветителни тела за осигуряване на осветеност, монтаж на нова входна врата и алуминиеви щори с цел спазване на изискванията за безопасни и здравословни условия на труд. При извършването на строително-ремонтните дейности се взеха предвид и изискванията за комлектност и санитарно-хигиенни условия.

С цел осигуряване на подходящ работен микроклимат се достави и монтира климатик.

Новосъздаденото работно място беше оборудвано с работно ъглово бюро, офис шкаф и работен стол, съобразени със специфичните нужди на служителя.

Така създадената работна среда не само улеснява и облекчава ежедневното изпълняване на служебните задължения на лицето с увреждания, а също така допринася за неговото ефективно и пълноценно участие в работния процес на администрацията.

Предвиденият в договора срок за ремонт и оборудване работното място изцяло бе спазен. Обща стойност на проекта е 3207 лв.

Това е вторият успешен проект на Областна администрация Ямбол реализиран с Агенцията за хората с увреждания, чрез който се реализира политиката за достъпност и здравословност на работната среда, и подпомагат хората с увреждания.


Статията е публикувана на 21 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА