Областния управител свика щаб за снегопочистване

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Продължава подготовката на държавните институции в Ямболска област за предстоящия зимен сезон на 2010-2011г. информира на брифинг областния управител. Месеците преди настъпване на зимата териториалните структури на държавни институции, отговарящи за поддържането на нормални условия на живот, изготвят подробни планове за необходимите превантивни мерки. Оперативният план за зимно поддържане на пътищата е готов. Осигурено е финансиране и се извършва частичен ремонт на основни пътни участъци от републиканската пътна мрежа. Съгласувана е и Програмата за превантивни мероприятия на отдел „Контролна дейност – ДАИ” – Ямбол. Според нея са предвидени проверки на фирмите, превозващи пътници, както и контрол за оборудването на превозните средства за придвижване в зимни условия. Създадена е организация за проверка на готовността за зимно поддържане на пътищата и снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми. Сред проведените до момента мероприятия е контрол на електропреносните, електроразпределителните и фирмите за доставка на природен газ, създаване на организация на здравното и медицинско осигуряване на населението при тежка зимна обстановка. Има готовност за снабдяване със стоки от първа необходимост за населението в отдалечените райони.

Във връзка със заповед № РД 01/00104 от 17 септември и с цел намаляване на негативните последствия при усложнени зимни условия през сезон 2010 – 2011г., съм издала заповед за сформиране на Щаб по снегопочистване. За началник на Щаба е определен инж. Галин Костов – Директор на Областно пътно управление – Ямбол. Той трябва да изготви график за дежурствата на членовете на Щаба при усложняване на обстановката. Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на заместник областния управител Димитър Иванов.
За осигуряване на ефективна координация и навременно известяване от 25 октомври влезе в сила Планът за информационен обмен и взаимодействие между институциите, отговорни за осигуряване на безавариен зимен сезон.


Статията е публикувана на 26 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА