Близо 400 нови работни места в областта предвиждат регионалните програми за заетост

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Предложенията за регионални програми за заетост в общините от Ямболски регион приеха на днешното си заседание членовете на Комисията по заетост към Областна администрация – Ямбол. Проектните предложения ще бъдат изпратени до Министерство на труда и социалната политика с цел да бъдат включени в Националния план за действие по заетостта през 2012г.

„Област Ямбол винаги е била много активна в търсенето на начини за стимулиране на заетостта и осигуряване на работа на възможно най-голям брой хора”, коментира председателят на Комисията и заместник-областен управител Нели Кадиева, като пожела успех в тазгодишната кампания по набиране на предложения.

Тя представи проектното предложение на Областна администрация, в което е предвидено да се отворят 16 работни места за период от 10 месеца. Наетите безработни лица ще бъдат ангажирани с поддръжка на ГКПП Лесово и имотите – държавна собственост в областта.

За 72 нови работни места кандидатства община Ямбол. В община „Тунджа” са заложени 87 бройки, с цел да се осигурят по двама души във всяко едно от селата на нейната територия. В община Елхово се нуждаят от 28 лица, а в Стралджа – 160.

Предложенията са разработени съобразно нивото на безработица, населението и характеристиките на уязвимите групи в съответните общини. Приоритет се дава на безработни младежи до 29г., лица над 50г., безработни с ниска квалификация, хора с увреждания или неактивни лица, желаещи да започнат работа.

Очаква се броят на лицата от областта, наети в рамките на регионалните програми за заетост, да бъде близо 400. Основно те ще се занимават с поддръжка и почистване на обществени места и терени, озеленяване и зимно поддържане на териториите в общината.


Статията е публикувана на 27 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА