На живо десето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Среща с представители на Сдружение „Пчеларско дружество- Апис” с пчеларите от община Болярово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На 29 септември 2011 година от 11.30 часа се състоя среща на представители на сдружение „Пчеларско дружество – Апис”- град Ямбол с пчеларите от община Болярово. Представителите на ямболското сдружение бяха  председателя му Георги Бодуров ( който също така е и организационен секретар на управителния съвет на „Съюза на българските пчелари”- София) и Пламен Панев.  Присъстваха също така и временно изпълняващият длъжността кмет на общината( и също пчелар) Жельо Желев и кандидатът за кмет на община Болярово от БСП Христо Христов.

Господин Бодуров подчерта, че целта му при срещите с кандидатите за кмет е да поставят определени проблеми на пчеларите и съответно при стъпването си в длъжност бъдещите кметове на населените места да са запознати с исканията на пчеларите. Полезни за българските пчелари ще са контактите с местната власт, която на територията на нашата община специално винаги се е съобразявала с техните проблеми и нужди, на както подчерта и господин Бодуров, искрено се надява повече от кметовете да запознаят с тези искания и Националното сдружение на общините на Република България, тъй като там могат да се вземат решения, касаещи пчеларите и влизайки в сила за общините ще е много полезно за тях.

Георги Бодуров и Пламен Панев запознаха пчеларите от община Болярово с дейността на тяхното сдружение и с правата и възможностите на пчеларите, тези, които са регистрирани като земеделски производители да кандидатстват по европейски програми и по-специално по „Програмата за развитие на селските райони в Република България за периода 2007- 2013 г.”  Именно по мярка 111 от тази програма – „ Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания”  сдружението организира безплатно обучение  на земеделски производители  чрез информационни дейности по проблемите на пчеларството в централните селища на общините Ямбол, Елхово, Тунджа, Болярово и Стралджа. А също и на пчелини при добри пчелари в посочените общини и град Сливен.

За община Болярово дните, в които ще се проведе обучението са 31 октомври и 1 ноември 2011 г.


Статията е публикувана на 30 септември 2011

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА