Пенсионерски клуб „Надежда” отпразнува днес своя празник

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Женския пенсионерски клуб „Надежда” отпразнува днес в сградата клуба, който се намира на ул. Търговска, своя празник. Те отбелязват международния ден на възрастните хора. Този празник се чества от 1991г. и е учреден с решение на общото събрание на ООН. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

Гост на празненството бе Мариана Милева – ръководител служба “Социални дейности” към община Елхово, която прочете поздравителен адрес към възрастните хора събрали се да отпразнуват своя празник от кметът на община Елхово.

Председателя на управителния съвет на пенсионерския клуб г-жа Пенка Кючукова сподели „Ние сме горди, че се намираме тук в добро здравословно състояние, за да отпразнуваме заедно този ден, защото в млада възраст всеки от нас е работил на своето работно място и е допринесъл за съществуването на това общество”. Г-жа Кючукова пожела на всички гости здраве, дълголетие и любов , но в смисъла на думата, както го разбират възрастните хора, а именно уважение и респект. Празника продължи с много музика, песни и приповдигнато настроение на всички присъстващи.

По повод празника на възрастните хора вчера в „Домът за стари хора” в село Чернозем бе и денят на отворени врати. Бе дадена възможността всички, които искаха да се запознаят с живота и денят на възрастните хора, в какви са условията те живеят.[nggallery id=“203″]


Статията е публикувана на 1 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА