Снимки: Първи учебен ден, на учебната 2019/2020 година, в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Днес, в ДГ“Надежда“, тържествено беше открита учебната година! На сцената бяха най-големите деца от група „Слънчо“, с учителки Вася Георгиева и Мария Тонева и помощник-възпитателка Ана Иванова. С песни, стихове и танци беше поставено началото на 2019/2020 година. С аплодисменти , под обръч от цветя, питка и мед, бяха посрещнати новопостъпилите деца, от група „Звънче“ с учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова и помощник-възпитателка Диана Топчиева. Очичките на някои от тях бяха пълни със сълзи от раздялата с мама и близките хора, но сега предстои да научат колко весели игри и забавления ги очакват тук, в детска градина „Надежда! Във втора възрастова група „ Маргаритка“ децата ще се възпитават и обучават от Пенка Стоянова и Мария Куртева и помощник-възпитател Мима Чапкънова и в група „Щурче“ от Кина Димова и Таня Кръстева и помощник – възпитателка Златка Ташева. В трета възрастова група „Славейче“, за децата ще се грижат Женя Михайлова и Ваня Недялкова и помощник-възпитателка Мариана Иванова, а в група „Червена шапчица“ ще бъдат  Елена Ламбова и Стойка Шидерова, помощник-възпитателка Нина Димова.

ДГ“Надежда“ има и два филиала със смесени по възраст групи, в селата Маломирово, с учителки Стелиана Янакиева и Кера Йорданова, помощници Росица Илиева и Донка Митева и в Бояново с учителки Златка Ангелова и Радостина Недева, помощници Дора Недева и Николинка Ангелова.

Прекрасен екип от професионалисти, достатъчно деца, ремонтирана и обновена среда  през 2019/2020 година! Свежи цветни стени в занимални, коридори, гардеробни, спортен салон! Шарени и функционални детски диванчета имаме в коридори, гардеробни и салон! Обновени санитарни възли, предстои закупуване на дивани за занималните, които ще се ползват от децата, както и шкафове за материали в групите. Благодарим на Община Елхово за подкрепата!

Гост на тържеството беше г-жа Диана Михнева от Община Елхово, благодарим, че уважихте празника на ДГ“Надежда“! В края на тържеството, всички деца се хванаха на дълго и пъстро българско хоро, с което поставиха началото на 2019/2020. Пред всеки вход, децата със своите учители и родители-доброволци, ще засадят в красиви саксии по едно храстче, за които сами ще се грижат през цялата година.

Всички заедно, деца, учители и родители, ще разгърнем поредната страничка на приказката „Надежда“, каза в поздравителното си слово г-жа Мария Какърова, директор на ДГ“Надежда“! Ще я изпълним с настроение, весели игри и песни, познания, нови откривателства, приятелства и сбъднати мечти! Много настроение и усмивки за децата, спокойствие и вяра за родителите! Сили и търпение за учителите, за да водят децата успешно  по пътя на познанието, да посрещат предизвикателства, да вземат правилни решения и да се чувстват удовлетворени от работата си, като превръщат всеки ден с децата, в празник! На добър път!Статията е публикувана на 16 септември 2019


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »