Снимки: Първи учебен ден, на учебната 2019/2020 година, в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 5 години  |  Образование

Днес, в ДГ“Надежда“, тържествено беше открита учебната година! На сцената бяха най-големите деца от група „Слънчо“, с учителки Вася Георгиева и Мария Тонева и помощник-възпитателка Ана Иванова. С песни, стихове и танци беше поставено началото на 2019/2020 година. С аплодисменти , под обръч от цветя, питка и мед, бяха посрещнати новопостъпилите деца, от група „Звънче“ с учителки Станка Хаджиева и Грета Стоянова и помощник-възпитателка Диана Топчиева. Очичките на някои от тях бяха пълни със сълзи от раздялата с мама и близките хора, но сега предстои да научат колко весели игри и забавления ги очакват тук, в детска градина „Надежда! Във втора възрастова група „ Маргаритка“ децата ще се възпитават и обучават от Пенка Стоянова и Мария Куртева и помощник-възпитател Мима Чапкънова и в група „Щурче“ от Кина Димова и Таня Кръстева и помощник – възпитателка Златка Ташева. В трета възрастова група „Славейче“, за децата ще се грижат Женя Михайлова и Ваня Недялкова и помощник-възпитателка Мариана Иванова, а в група „Червена шапчица“ ще бъдат  Елена Ламбова и Стойка Шидерова, помощник-възпитателка Нина Димова.

ДГ“Надежда“ има и два филиала със смесени по възраст групи, в селата Маломирово, с учителки Стелиана Янакиева и Кера Йорданова, помощници Росица Илиева и Донка Митева и в Бояново с учителки Златка Ангелова и Радостина Недева, помощници Дора Недева и Николинка Ангелова.

Прекрасен екип от професионалисти, достатъчно деца, ремонтирана и обновена среда  през 2019/2020 година! Свежи цветни стени в занимални, коридори, гардеробни, спортен салон! Шарени и функционални детски диванчета имаме в коридори, гардеробни и салон! Обновени санитарни възли, предстои закупуване на дивани за занималните, които ще се ползват от децата, както и шкафове за материали в групите. Благодарим на Община Елхово за подкрепата!

Гост на тържеството беше г-жа Диана Михнева от Община Елхово, благодарим, че уважихте празника на ДГ“Надежда“! В края на тържеството, всички деца се хванаха на дълго и пъстро българско хоро, с което поставиха началото на 2019/2020. Пред всеки вход, децата със своите учители и родители-доброволци, ще засадят в красиви саксии по едно храстче, за които сами ще се грижат през цялата година.

Всички заедно, деца, учители и родители, ще разгърнем поредната страничка на приказката „Надежда“, каза в поздравителното си слово г-жа Мария Какърова, директор на ДГ“Надежда“! Ще я изпълним с настроение, весели игри и песни, познания, нови откривателства, приятелства и сбъднати мечти! Много настроение и усмивки за децата, спокойствие и вяра за родителите! Сили и търпение за учителите, за да водят децата успешно  по пътя на познанието, да посрещат предизвикателства, да вземат правилни решения и да се чувстват удовлетворени от работата си, като превръщат всеки ден с децата, в празник! На добър път!


Статията е публикувана на 16 септември 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА