Обществена трапезария отново заработи в община Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

От днес отново започна работата по проекта за предоставяне на социалната услуга „обществена трапезария”, която ще продължи до 30 ноември 2011г.

ВрИД кмет на община Елхово Пепа Кючукова посрещна бенефициентите на услугата, като сподели, че общинското ръководство се старае да предоставя отново тази услуга, тъй като разбира необходимостта от нея и е важно всеки един от тях да получи топъл обяд през студените месеци. На мероприятието присъстваха още и г-жа Мария Никова началник отдел хуманитарни дейности и евроинтеграция и г-жа Мариана Милева – ръководител служба “Социални дейности” към община Елхово

Проекта за предоставяне на социалната услуга „обществена трапезария” е продължение на работата по основния договор от 2009г, от когато се предоставя и самата услуга. Обществената трапезария ще обслужва 35 бенефициента, като 12 от тях са деца. Всеки работен ден от 11.00 до 12.00 часа те ще получават супа, основно ястие и хляб.

Лицата, към които е насочена услугата са – лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии и скитащи бездомни деца и лица.
[nggallery id=“208″]


Статията е публикувана на 3 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА