Бивш шеф на пощата в Елхово задържан за телефонни измами

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

Полицията в Елхово задържа телефонен измамник съобщиха от Дарик. Той измъкнал от жертвите си общо 50 000 лева. Роман Данков, на 55 години, е признал , че е извършил 12 измами в Ямболско, Нова Загора и Чирпан. Преди той е работел в пощите. Когато напуснал, прибрал предвидливо база данни. От нея избирал потърпевшите – най-вече самотноживеещи жени. Имал определена тарифа, еднаква за всички – 2 000 евро.

Не проявявал фантазия и използвал две версии. Едната била за внук или друг роднина, който е задържан и парите за нужни за освобождаването му. Другата е за катастрофирал близък в болницата и сумата е за лечението му. Парите вземал чрез пратеник или уговарял наивниците да ги оставят накъде. Част от плячката Данков предавал на човек от Велико Търново. Парите оставял на определено място на един билборд. Полицията изяснява обстоятелствата около търновеца – не се знае какъв е и каква е ролята му в измамната схема.

Телефонният измамник е задържан за 72 часа, съобщи окръжният прокурор Георги Ханджиев и похвали елховската полиция и прокуратура за работата им по случая. Той допълни още, че при задържането у Данков, който е инженер, са открити 1 200 евро, иззети са компютри, сим-карти и телефони. Работено е близо два месеца и са използвани СРС-та.


Статията е публикувана на 27 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА