ПГ „Стефан Караджа“ спечели финансиране на проектни дейности на стойност 15 000 лв.

Публикувано преди 4 години  |  Образование

В края на месец октомври Директорът на Професионална гимназия „Стефан Караджа“ гр. Елхово инж. Снежана Връцова подписа договор за изпълнение на Проект „Различни и единни“, финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Проектът е на стойност 14999,84лв. и включва дейности: Сформиране на 6 клубове по интереси-„Традиции и празници“, „Възможности, социални умения и компетентности“, „Грим, прическа, маникюр“, „От нищо- нещо- изработване на изделия от отпадъчни текстилни материали“, „Безопасност на движението по пътищата“, „Забавна електротехника“;

Възстановка на обреди и обичаи при честване на традиционни български и ромски празници- Коледари, Банго Васил в ромската махала – на гости на типично ромско семейство, Кукери, Концерт и танци в изпълнение на цветните ни Лазарки послучей Лазаровден, Великден в училище;
Екскурзия- Посещение на детски ромски фестивал във Велико Търново;
Месец на талантите /Състезания по професиите/.

Основна цел на проекта е: Пълноценна социализация на учениците от етнически малцинства в гимназиален етап чрез реализиране на различни форми за работа и гарантиране на правото на равен достъп до качествено образование.

Обучаване в дух на толерантност и недискриминация чрез предвидените в проекта дейности за съхраняване и развиване на културната идентичност.

По време на проекта – XI 2019г. до VII 2020г. предвиждаме в проектните дейности да се включат 120 ученици в дневна форма на обучение, родители, учители, доброволци.
Проектът ще стартира с провеждане на пресконференция за представянето му пред учители, ученици, общественост, която ще се проведе през месец ноември в конферентната зала на професионалната гимназия.


Статията е публикувана на 5 ноември 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА