Автомобил на пътна полиция КАТ гр. Елхово днес изненада приятно децата от детска градина „Надежда”

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Автомобил на пътна полиция КАТ гр. Елхово днес изненада приятно децата от детска градина „Надежда”. Младши автоконтрольор Христо Маджаров и старши полицай Николай Янков разказаха на децата за своята отговорна професия, показаха и част от своите отличителни знаци, тактически средства, помощно оборудване, стоп палка, с които сигнализират и спират нарушителите на пътя. Полицаите разказаха на децата, че се грижат за безопасността на хората и осигуряването на обществения ред, задаваха въпроси, къде се возят, когато са в автомобила с мама и татко или свои близки, и им обърнаха внимание, че винаги трябва да се возят в столчето на задната седалка, за да бъдат в най-голяма безопасност. Обясниха на децата къде трябва да се движат и пресичат като пешеходци или докато са с велосипеда навън. Със своята интересна беседа полицаите за миг превърнаха професията си в мечта за доста от децата и много от тях изказаха желанието си когато пораснат и те да станат полицаи.

Всички деца от детската градина разгледаха отблизо автомобилът на КАТ, чуха неговата сирена и видяха светлинния сигнал, с които полицаите сигнализират другите шофьори и пшешеходци, когато преследват нарушители.

Вълнуващ беше и момента, в който всеки получи възможността да се превърне в истински полицай, слагайки си полицейската шапка, стоп-палката и докосвайки се до истинските и доста тежки белезници.

С благодарност и възторг от тяхната отговорна професия децата им подариха малки подаръци и рисунки, изработени от тях и техните учители.

Ние, екипът и децата на ДГ „Надежда” благодарим на мл.автоконтрольор Маджаров, ст.полицай Янков  и ръководството на РУ Полиция гр.Елхово за приятната емоционална среща. Искаме най-сърдечно да ги поздравим за предстоящия Професионален празник на българската полиция – 8 ноември, като им желаем здраве и благополучие, лични и професионални успехи. Нека св. Архангел Михаил закриля тях и техните семейства!Статията е публикувана на 6 ноември 2019


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »