Автомобил на пътна полиция КАТ гр. Елхово днес изненада приятно децата от детска градина „Надежда”

Публикувано преди 3 години  |  Образование

Автомобил на пътна полиция КАТ гр. Елхово днес изненада приятно децата от детска градина „Надежда”. Младши автоконтрольор Христо Маджаров и старши полицай Николай Янков разказаха на децата за своята отговорна професия, показаха и част от своите отличителни знаци, тактически средства, помощно оборудване, стоп палка, с които сигнализират и спират нарушителите на пътя. Полицаите разказаха на децата, че се грижат за безопасността на хората и осигуряването на обществения ред, задаваха въпроси, къде се возят, когато са в автомобила с мама и татко или свои близки, и им обърнаха внимание, че винаги трябва да се возят в столчето на задната седалка, за да бъдат в най-голяма безопасност. Обясниха на децата къде трябва да се движат и пресичат като пешеходци или докато са с велосипеда навън. Със своята интересна беседа полицаите за миг превърнаха професията си в мечта за доста от децата и много от тях изказаха желанието си когато пораснат и те да станат полицаи.

Всички деца от детската градина разгледаха отблизо автомобилът на КАТ, чуха неговата сирена и видяха светлинния сигнал, с които полицаите сигнализират другите шофьори и пшешеходци, когато преследват нарушители.

Вълнуващ беше и момента, в който всеки получи възможността да се превърне в истински полицай, слагайки си полицейската шапка, стоп-палката и докосвайки се до истинските и доста тежки белезници.

С благодарност и възторг от тяхната отговорна професия децата им подариха малки подаръци и рисунки, изработени от тях и техните учители.

Ние, екипът и децата на ДГ „Надежда” благодарим на мл.автоконтрольор Маджаров, ст.полицай Янков  и ръководството на РУ Полиция гр.Елхово за приятната емоционална среща. Искаме най-сърдечно да ги поздравим за предстоящия Професионален празник на българската полиция – 8 ноември, като им желаем здраве и благополучие, лични и професионални успехи. Нека св. Архангел Михаил закриля тях и техните семейства!Статията е публикувана на 6 ноември 2019Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »