За девет месеца НАП Ямбол е събрало данъци и осигуровки близо 52 милиона лева

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Почти 52 милиона лева от данъци и осигуровки постъпиха в НАП -Ямбол през деветте месеца на 2011 година. Сумата е с 3,3 милиона лева повече от миналогодишните постъпления за същия период. Приходите от данъци са 25 милиона лева. Близо 12 милиона лева са постъпили от данъци на физически лица, а почти 4 милиона лева е внесеният корпоративен данък- и двете стойности са се увеличили в сравнение с постъпленията през същия период на миналата година.

Близо 9 милиона са постъпленията от ДДС, които са под миналогодишните приходи. Сумата внесена от жителите на област Ямбол за осигуровки е над 27 милиона лева, от които над 16 милиона са вноски за държавно обществено осигуряване, а повече от 8 милиона са здравни вноски, направени към Националната здравно осигурителна каса.

През летните месеци се увеличи броят на гражданите, които възстановяват здравните си права като внасят наведнъж пропуснати плащания. През септември най- много вноски бяха направени от родители на студенти, които не са осигурени от държавата за периода от напускане на училище до постъпването им във ВУЗ. От НАП- Ямбол напомнят, че възстановяването на здравноосигурителните права става от датата на Заплащане на всички дължими вноски за последните 36 месеца, като за 2011 г.те са в размер на 16,80 лв. месечно


Статията е публикувана на 5 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА