Снимки: Паисиеви дни в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово

Публикувано преди 4 години  |  Образование, Снимки

На 25 ноември 2019 година, директорът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, г-н П. Бординяшки, тържествено откри честванията, посветени на 133 годишнината от основаване на училището.

Паисиевите дни – седмицата от 25 до 29 ноември, е калейдоскоп от литературни, изобразителни, музикални, танцови, спортни дейности и мероприятия. Понеделникът е Денят на словото.

Празнично украсеното фоайе посрещна възпитаниците и педагозите с презентация за живота на Св. Паисий Хилендарски и за значимостта на делото му. Започна преписа на „История славянобългарска“ от ученици.

Ръчно изработени бележници, носещи българския дух върху кориците си от дърво, бяха наградите на спечелилите в литературния конкурс „Аз съм бъдещото на света“: I място – Ивета Видева, VII б клас; II място – Ивелина IV б клас; III място – Стефания Георгиева, II б клас. Заслужена похвала получи и II б клас, с класен ръководител Н. Василева, за активното си участие в конкурса.

Учениците от начален етап също активно се включиха в този ден. II в клас представиха пред първите класове литературно-музикална програма, посветена на патрона на училището.

Участниците в литературния конкурс „Аз съм бъдещето на света” от II б и IV б класове прочетоха своите творби. На трети и четвърти клас се презентира делото и живота на П. Хилендарски. Учениците участваха във викторина, посветена на хилендарския монах. Празникът завърши с групово изпълнение на химна на училището, а най-добрите участници получиха грамоти.Статията е публикувана на 26 ноември 2019

НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Бизнес-дамата Матилда е тотална звезда в Инстаграм
Матилда Тантот е бизнес-дама. Красавицата се занимава и със спорт, като набляга най-вече на плуването. Жената е ... прочетете още »
Маестро Лука Модрич стяга куфарите на "Бернабеу"
Един от кавалерите на Златната топка Лука Модрич се насочва към изхода на "Бернабеу". От 2012 година ... прочетете още »
Адв. Ивайло Дерменджиев е притеснен от паралелната държава
Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, ... прочетете още »
"Шалом" няма претенции към България за периода 1940 - 1944 година
Организацията на евреите в България “Шалом” и нейното ръководство няма, не е имала и няма да има ... прочетете още »
Тихомир Стойчев: Кой ще защити останалия жив от Братя Галеви?
Кризата у нас – политическа и икономическа, започна да рефлектира и в отношенията в криминалните среди. Това ... прочетете още »
Разследване! Използват ли украинските партизани непозволени оръжия
Белгия ще поиска от Украйна разяснения относно твърденията, че оръжия, произведени в Белгия, са били използвани от ... прочетете още »
Румен Радев отива в парламента утре за гласуването на кабинета "Денков-Габриел"
Държавният глава Румен Радев ще присъства на извънредното заседание на Народното събрание, в дневния ред на което ... прочетете още »
Минчо Спасов: МВР няма капацитет да прави активно издирване на лица
Има една хипотеза, която се учудвам, че не чух от разследващите. Тя се практикува често в такива ... прочетете още »