Започва набирането на по национална програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” за 2011г.

Публикувано преди 13 години  |  Общество

От 28 октомври до 12 ноември 2010 г. бюрата по труда в страната ще приемат проекти по Национална програма “От социални помощи към осигуряване на заетост”.
Националната Програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” изпълнява една от основните цели на социалната политика – заетост за социална интеграция на безработни, които получават социални помощи.
За реализация на Програмата през 2011 г. се предвижда да бъдат разкрити над 4400 работни места в общополезни дейности, присъщи на общината и държавата, социални дейности, дейности за подобряване условията на труд и работна среда и дейности в основното производство на предприятия без държавно и/или общинско участие.
Програмата се осъществява на проектен принцип. Кандидат-работодателите изготвят и представят проекти, в които се описват дейностите, предвидени за изпълнение. Пълна информация за условията, формулярите и критериите, на които трябва да отговарят проектите, може да се получи в бюрата по труда, регионалните служби по заетостта, както и на Интернет страницата на Агенцията по заетостта


Статията е публикувана на 27 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА