Снимки: Децата от ДГ“Надежда“ изпратиха есента с вълшебен спектакъл

Публикувано преди 4 години  |  Образование

Днес  в детска градина „Надежда“ децата от подготвителна група „Слънчо“  с учители Вася Георгиева и Мария Тонева и помощник – възпитател Ана Иванова ,  изпратиха  красивата и благодатна Есен с музикален спектакъл  „Горската аптека“ – приказка в стихове от Лила Захариева .  Те се подготвяха дълго и старателно и представиха спектакъла пред всички деца от детската градина.

В прекрасна есенна обстановка , която учителите бяха създали в салона на детската градина, децата  се вживяха в ролите на горски животни, които живеят задружно и си помагат в трудност и беда. Добрата и мила Костенурка помагаше и даваше съвети на всички горски обитатели, потърсили помощ  . Бурканчета с горски природни лекове, китки с билки изпълваха дома на Костенурката, превърнал се в Горска аптека. Лисана и Вълчо, пъргавите Катерички, Зайчета и Кълвачета, птички и пеперудки, всички горски животни искаха от добрата Костенурка да им помогне. С вълшебен  танц  Есента се сбогува с децата и отстъпи място на следващия  очакван сезон – Бяла Зима.

Нежни есенни песни огласиха салона и малките зрители гледаха в захлас. Вечерта децата представиха „Горската аптека“ и пред своите семейства, като получиха много аплодисменти.

Прекрасни бяха всички деца-артисти, както и разказвачите Никол и Мими! Поздравления за децата от най-голямата група „Слънчо“, на ДГ“Надежда“ и за техните учители! Всички казахме „Довиждане, красива златна Есен! Добре дошла бяла Зима с пързалки и шейни!“


Статията е публикувана на 27 ноември 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА