Кметът на община Елхово г-н Петър Киров подписа договор за нов социален проект

  396 | Публикувано преди 11 години  | Общество

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров  подписа договор за нов социален проект. С изграждането на  Център за настаняване от семеен тип за деца се разширява кръга на предоставяните социалните услуги на населението. В община Елхово работят Домашен социален патронаж, Защитено жилище, Дом за стари хора, Център за социална рехабилитация и интеграция, предоставят се и услутиге “домашен помощник” и “социален асистент”.

Проектът  «Къща като вкъщи» е на стойност 148 000 лв. и се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007- 2013 г. Центърът ще бъде изграден за 8 деца на възраст между 7 и 12 години, отглеждани в домове за деца лишени от родителски грижи. Ще бъдат разкрити и нови работни места за обслужване на социалното заведение. Проектът е с продължителност 14 месеца.

Предвидено е Центърът да бъде разположен на втория етаж на сградата на бившето гръдно отделение на ул. “Чаталджа” 6. На първия етаж в сградата вече втора година работи Центърът за социална рехабилитация и интеграция “Света Марина”. За преустройството на етажа в сборния бюджет на община Елхово са предвидени близо 50 хил. лв. Ремонтните дейности включват монтаж на PVC прозорци и врати, облицовка с фаянс, настилка от теракот и гранитогрес, настилка от ламиниран паркет, вътрешно измазване и др.

Центърът за настаняване от семеен тип се създава за деца, отглеждани в домове за деца, лишени от родителски грижи за да получат по-добри условия за живот и развитие. Наред с работата по ежедневните, социални, здравни и образователни потребности, ще се търсят възможности за засилване на връзката със семейството,  настаняване при близки и роднини, приемна грижа.Основният фокус на услугите ще бъде формиране на умения за интеграция в обществото, развитие на социални умения, по-добра образователна подготовка като предпоставка за успешно професионално ориентиране.

Дейностите по проекта предвиждат доставка на оборудване, организационно консултиране за създаване на Центъра, повишаване на професионалните компетенции на персонала – обучение, консултиране, супервизия, предоставяне на услуги за деца от целевата група, информационна кампания за популяризиране на проекта.Статията е публикувана на 28 октомври 2010
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »