Евродепутатката Зита Гурмай в подкрепа на кандидат-кмета Татяна Дюлгерова

Публикувано преди 13 години  |  Снимки

Към разнообразната си предизборна кампания БСП -Елхово добави още едно значимо събитие с участие на депутат от Европейския парламент. Г-жа Зита Гурмай е член на Комисията за правата на жените и равенството между половете в ЕП, заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм и заместник-председател на Комисията по конституционни въпроси в ЕП.

В срещата на 9 октомври в село Раздел се включи и Движението на жените от община Елхово.

Известната в Европа унгарска евродепутатка – председател на жените на ПЕС, показа своята човечност, класата на политик и интелектуалната сила, която трябва да притежава всеки, който има желание да служи на обществото.

В словото си дамата изрази своето виждане за кандидата ни за Президент – Ивайло Калфин и подкрепи кандидата за кмет Татяна Дюлгерова. Сподели как трябва да се изгражда имиджа на България и община Елхово в защита правата на жените в борбата за равенство между половете в различните сфери на живота.Татяна Дюлгерова благодари на жителите на Раздел за гостоприемството и представи своята визия за развитието на община Елхово.

Двучасовата среща даде основание за сигурност, в безпътицата, която е обхванала населението и за неизползваните възможности в това кризисно време-действия на местно ниво срещу управленското безразличие, възможностите за разрешаване проблемите на безработицата и бедността в малките общини, социалните проблеми и женската интуиция към хората в неравностойно положение.

Г-жа Зита Гурмай беше приятно изненада с подарък за спомен-изделия, извезани от сръчните ръце на елховските жени и вкуси традиционна българска баница и пита.[nggallery id=“220″]


Статията е публикувана на 10 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase