Окончателно: седем ще са участниците в кандидат кметския дебат в „ефира“ на ElhovoNews.info

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Редактирано: 11 Октомври 2011 година 13:02 часа: След проведени разговори с щаба на кандидата Стоян Овачров и изявеното ясно желание лично от него, да участва в дебата независимо от поставения краен срок за потвърждение, които не бе спазен, екипът на ElhovoNews.info ще допусне кандидата да участва в дебата тъй като за нас е важно да Ви представим възможно най-много кандидати.

Редактирано: 10 Октомври 2011 година 22:04 часа: На 5 октомври (сряда) всички кандидати за кмет на община Елхово получиха покана от ElhovoNews.info за участие в дебат на тема “Приоритети и основни стъпки в управлението на община Елхово за следващите четири години”.

Дебата ще се проведе в конферентната зала на хотел „Диана“ в град Елхово, през почивните дни на тази седмица. На него ще бъдат допускани само кандидатите за кмет на община Елхово, с цел дебата да се проведе в нормална атмосфера, в която всеки кандидат кмет ще може да изрази своята позиция без намеса и реакции на външни лица.

Дебата ще бъде достъпен за гледане от всички читатели и зрители на ElhovoNews.info в първите часове на новата седмица, а именно 17 Октомври 2011 година.

Целта на този дебат е да се избяга от „призмата” на политическите партии, които представляват кандидатите за кмет и да се погледне на кандидатурите по-скоро мажоритарно, тъй като считаме че бъдещия кандидат кмет на община Елхово трябва да бъде добър мениджър, а не добър политик. Ще очакваме обещания за това, какво ще направи всеки един кандидат за развитието на община Елхово, но ще търсим и отговорите, как точно това ще се постигне.

Преди дебата ще се тегли жребий, който ще определи реда на изказване на всеки един кандидат. Дебата ще стартира с въпрос към всеки участник за това, какви ще бъдат приоритетите по време на евентуалния мандат и какви ще бъдат първите стъпки, които ще предприеме всеки кандидат кмет, ако гражданите на община Елхово го изберат.

Всеки кандидат ще има възможността да развие отговора на този въпрос в рамките на 4 минути, пред всички останали участници в дебата, а след изказванията на всеки един, ще очакваме дебата да продължи в конструктивен диалог, в който ще имате възможността да противопоставим тезите и програмите за управление на всеки един кандидат една срещу друга, с единствената цел гражданите на общината да преценят, кой би бил най-подходящия кандидат, който ще се заеме да управлява община Елхово през следващите четири години.

Поканата бе отправена до всички кандидати с молба за потвърждение до днес 12:00 часа. Поради субективни фактори, времето на всички непотвърдили кандидати бе удължено до края на работния ден.

За своето присъствие на дебата са потвърдиха общо шест от осем участника, а именно: Станимир Сотиров – РЗС, Атанас Атанасов – ДСБ, Петър Киров – ГЕРБ, Татяна Дюлгерова – БСП, Димитър Димитров – ВМРО-НИЕ и Кольо Спасов – СДС. Отказ от участие в предизборния дебат получихме от г-н Карасалиев – АТАКА, както и от г-н Овчаров – Социалдемократи.


Статията е публикувана на 11 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА