Прокуратурата предаде на съд 28-годишен мъж за причиняване на смърт на жена при катастрофа, след като е шофирал с превишена скорост и след употреба на наркотици

Публикувано преди 4 години  |  Криминално

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Кирил Д. Той е обвинен за това, че на 11.07.2019 г. на път, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, в следствие на което е предизвикал ПТП с резултат – причинена смърт на жена от гр. Ямбол.

По време на разследването е установено, че Кирил Д. е управлявал автомобила след употреба на наркотично вещество, съдържащо активно наркотично действащия компонент тетрахидрокарабинол, а също така и с превишена скорост от около 127 км/ч. Установено е също така, че катастрофата е настъпила, след като обвиняемият е предприел маневра за изпреварване, но поради превишената скорост на движение и употребата на наркотично вещество, загубил контрол над превозното средство. То навлязло в пътната лента за насрещно движение – тази на управлявания от пострадалата автомобил. Последвал челен сблъсък, в резултат от който автомобилът на пострадалата се преобърнал. Последвало възпламеняване на превозното средство, което изгоряло заедно със своя водач – пострадалата жена. Извършеното престъпление се квалифицира като такова по чл.343, ал.3, вр. с ал. 1, б.“В“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 23.01.2020 г.


Статията е публикувана на 22 януари 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА