Приключихаработни срещи с неформални лидери в населените места на община Елхово

  147 | Публикувано преди 11 години  | Общество

Приключи поредицата от работни срещи с неформални лидери в населените места на община Елхово. Мероприятията са част от дейностите  по проект  431-2-03-24 ,,Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово”, по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 под-мярка 431-2, изпълняван от Община Елхово

В рамките на Дейност 6 на проекта са проведени пет работни срещи в селата Кирилово, Гранитово, Малък манастир, Мелница и Раздел. В работен порядък, екипът на проекта запозна участниците в срещите с ролята на МИГ-Елхово и ролята на неформалния лидер. Сред дискутираните теми е Програмата ЛИДЕР като метод за мобилизиране на местните общности, който цели да създаде взаимосвързаност на дейностите в селските райони, подчинена на единна логика и съобразена с местните особености на дадена територия. За успешното реализиране на предвидените дейности по проекта и ефективното прилагане на Стратегията за местно развитие е необходимо обществеността да бъде силно мотивирана и информирана по отношение на нуждите, възможностите и ползите от кандидатстването по предстоящата покана за избор на МИГ. Тази задача може да бъде изпълнена от неформалните лидери.

Неформалното лидерство е функция от познания и житейски опит. Уменията и опитът на неформалните лидери и работата им със заинтересованите страни ще допринесат за цялостния процес на функциониране на МИГ и прилагането на СМР. Изграждането на стабилни взаимоотношения в подкрепа на процеса на местно развитие ще доведе до плодотворни дългосрочни партньорства. Подържането на партньорствата често пъти е най-важният и най труден фактор, който определя ефективността на усилията за планиране на местното развитие,  в което се изразява незаменимата роля на неформалните лидери.Статията е публикувана на 28 октомври 2010
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »