Снимки: Полицаите от отдел „Пътна полиция“ изнесоха урок по безопасност на движението по улиците на децата от ДГ “Надежда“

Публикувано преди 4 години  |  Образование

В ДГ “Надежда“, град Елхово, гостуваха  младши автоконтрольор Банковски и старши полицай Стоянов, от Районно Управление на МВР – Елхово. Полицаите от отдел „Пътна полиция“ изнесоха урок по безопасност на движението по улиците. Децата показаха отлични знания по безопасно движение, познават някои от правилата, запознати са с цветовете на светофара, знаят как е правилно да пътуват в колите на своите родители и как безопасно да управляват своите велосипеди.

Полицаите обясниха на децата , че не могат да излизат на пътя сами и да  пресичат самостоятелно улицата, а да търсят винаги помощ от възрастен. Показаха им отличителните знаци на полицейските униформи и им  разказаха каква е ролята на светлоотразителните елементи по тях. Полицаите от Пътна полиция обърнаха внимание на това, че пешеходците трябва да пресичат само на обозначените за това места –  обикновено кръстовищата, пешеходните пътеки и светофари, там, където е осветено , за да са забележими на пътя и съответно да се намалят рисковете за тях,   да избягват да се движат по пътното платно и в никакъв случай да не пресичат без да са се огледали или ослушали,като са винаги с придружител.

Всички заедно посетиха кабинета по безопасност на движението в детската градина. Децата имаха възможност да задават въпроси на полицаите, да се докоснат до тях и да им разкажат свои случки от улицата.

Благодарим на ръководството на РУП – Елхово и на г-н  Г. Вълев!


Статията е публикувана на 6 февруари 2020
Последвайте ни в Google News Showcase, за да сте в крак с темите на деня


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Отслабването е една от най-трудните задачи, с които можете да се захванете ...
Въздушната спешна помощ влиза в стандарта по Спешна медицина. Това предвиждат промени, ...
Депутатите изслушват Ивайла Бакалова и съпруга ѝ Веселин Денков за оказания им ...
Ако съм на власт ще забраня хазарта, вреден е. Нищо няма да ...
През декември миналата година Ева Падлок се показа като "Снежанка" (в нейните ...
Сър Джим Ратклиф закупи 27.7 процента дялове в гранда Манчестър Юнайтед. "Червените ...
Бойната група на НАТО в Румъния, която е разположена в окръг Брашов, ...
Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на селскостопански продукти ...