Снимки: Полицаите от отдел „Пътна полиция“ изнесоха урок по безопасност на движението по улиците на децата от ДГ “Надежда“

Публикувано преди 3 години  |  Образование

В ДГ “Надежда“, град Елхово, гостуваха  младши автоконтрольор Банковски и старши полицай Стоянов, от Районно Управление на МВР – Елхово. Полицаите от отдел „Пътна полиция“ изнесоха урок по безопасност на движението по улиците. Децата показаха отлични знания по безопасно движение, познават някои от правилата, запознати са с цветовете на светофара, знаят как е правилно да пътуват в колите на своите родители и как безопасно да управляват своите велосипеди.

Полицаите обясниха на децата , че не могат да излизат на пътя сами и да  пресичат самостоятелно улицата, а да търсят винаги помощ от възрастен. Показаха им отличителните знаци на полицейските униформи и им  разказаха каква е ролята на светлоотразителните елементи по тях. Полицаите от Пътна полиция обърнаха внимание на това, че пешеходците трябва да пресичат само на обозначените за това места –  обикновено кръстовищата, пешеходните пътеки и светофари, там, където е осветено , за да са забележими на пътя и съответно да се намалят рисковете за тях,   да избягват да се движат по пътното платно и в никакъв случай да не пресичат без да са се огледали или ослушали,като са винаги с придружител.

Всички заедно посетиха кабинета по безопасност на движението в детската градина. Децата имаха възможност да задават въпроси на полицаите, да се докоснат до тях и да им разкажат свои случки от улицата.

Благодарим на ръководството на РУП – Елхово и на г-н  Г. Вълев!Статията е публикувана на 6 февруари 2020Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »