Снимки: Полицаите от отдел „Пътна полиция“ изнесоха урок по безопасност на движението по улиците на децата от ДГ “Надежда“

Публикувано преди 3 години  |  Образование

В ДГ “Надежда“, град Елхово, гостуваха  младши автоконтрольор Банковски и старши полицай Стоянов, от Районно Управление на МВР – Елхово. Полицаите от отдел „Пътна полиция“ изнесоха урок по безопасност на движението по улиците. Децата показаха отлични знания по безопасно движение, познават някои от правилата, запознати са с цветовете на светофара, знаят как е правилно да пътуват в колите на своите родители и как безопасно да управляват своите велосипеди.

Полицаите обясниха на децата , че не могат да излизат на пътя сами и да  пресичат самостоятелно улицата, а да търсят винаги помощ от възрастен. Показаха им отличителните знаци на полицейските униформи и им  разказаха каква е ролята на светлоотразителните елементи по тях. Полицаите от Пътна полиция обърнаха внимание на това, че пешеходците трябва да пресичат само на обозначените за това места –  обикновено кръстовищата, пешеходните пътеки и светофари, там, където е осветено , за да са забележими на пътя и съответно да се намалят рисковете за тях,   да избягват да се движат по пътното платно и в никакъв случай да не пресичат без да са се огледали или ослушали,като са винаги с придружител.

Всички заедно посетиха кабинета по безопасност на движението в детската градина. Децата имаха възможност да задават въпроси на полицаите, да се докоснат до тях и да им разкажат свои случки от улицата.

Благодарим на ръководството на РУП – Елхово и на г-н  Г. Вълев!Статията е публикувана на 6 февруари 2020


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »