Първа копка за откриване на нов лозов масив между Болярово и Стефан Караджово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На 14 октомври 2011 година от 11 часа беше направена първата копка при откриването на нов лозов масив в местността „Габъра” между Болярово и Стефан Караджово.

На откриването присъстваха представители на фирмата, притежател на лозовия масив- „Консис България”- град София- управителя г-н Гудев и Даниел Бъчваров. От община Болярово присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет Жельо Желев, кандидатът за кмет на общината на БСП Христо Христов, кандидатът на БСП за село Стефан Караджово Трифон Николов, временно изпълняваща длъжността кмет на селото Таня Ончева, част от кандидатите за общински съветници от листата на БСП- Атанас Дженков, Нина Терзиева, Петър Гурманов, представители на общинската администрация и на обществеността на Болярово и Стефан Караджово.

Поздрав за всички гости бяха изпълненията на певческа група „Извор” към читалище „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово с ръководител Златка Тодорова, като една от песните им беше тематично свързана със събитието- за лозя и вино.

Господин Гудев се обърна към всички, като благодари,че днес са дошли тук и се надява след година и половина най-късно да присъстват всички отново на откриването на новата винарна. Сподели, че идеята им е на този лозов масив, който е около 700 д-ка да се засеят хубави, отбрани сортове грозде и съответно да се произвежда качествено вино. До година и половина се надява вече да имат и винарна в района на общината.


Статията е публикувана на 14 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА