Рецидивист от Елхово е осъден на 2.8 години затвор за грабеж

Публикувано преди 4 години  |  Криминално

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол е наложено ефективно наказание от две години и осем месеца „лишаване от свобода“ спрямо И.И. Това съобщиха от Районна прокуратура – Ямбол. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на различни собственици. Престъпните деяния са извършени в периода от 26 януари 2019 г. до 13 март 2019 г. в селата Кирилово и Маломирово, обл. Ямбол. Общата стойност на откраднатите вещи възлиза на 1419 лева. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че първата кражба е извършена за времето от неустановен час на 26 януари 2019 г. до 09.00 ч. на 27 януари 2019 г. от къща, находяща се в село Кирилово, обл. Ямбол.

Подсъдимият е взломил прозорец на втория етаж на къщата, използвайки отвертка. Откраднал е храна и парична сума – всичко на обща стойност от близо 39 лева. Втората кражба е извършена за времето от 12 март 2019 г. до 13 март 2019 г. от имот в село Маломирово, обл. Ямбол. Откраднати са конска каруца и инструменти. Всичко на обща стойност от 715 лева. Третата кражба е извършена в същия период от време от друг имот, находя се на същата улица в село Маломирово, обл. Ямбол. От него е откраднат кон (на стойност 680 лева).

С постановената присъда И.И. е признат за виновен за влизане в чуждо жилище, находящо се в с. Кирилово, обл. Ямбол. Деянието е извършено през нощните часове на 21 януари 2019 г.

Постановеното наказание, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор, е общо за изброените престъпления.

Присъдата на Районен съд – Елхово, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен – съд Ямбол.


Статията е публикувана на 2 март 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА