Проведе се обучение на членовете на СИК за изборите

Публикувано преди 13 години  |  Снимки

Във връзка с превеждането на предстоящите на 23 октомври избори за президент и вицепрезидент на Република България и за общински съветници и кметове ОИК проведе обучение на секционните комисии в община Елхово.

На провелата се среща гл. инспектор Шахпазов разясни ролята на осигурената охрана за нормалното провеждане на изборите, както и съответните документи (протоколи), който трябва се попълнят и подпечатат. Той разясни на присъстващите мерките, които трябва да се вземат за обезопасяване на помещенията.
Изборният ден на 23 октомври започва в 06.00 часа и приключва в 20.00 часа, като при влизането в съответната секция на гражданите е забранено носенето на оръжие. Гражданите  могат да гласуват с лични карти или зелени паспорти.

За осигуряване нормалното провеждане на изборите Паспортната служба към РУ „Полиция“-гр. Елхово съдейства на всички граждани, които желаят да упражнят правото си да гласуват, като се ускорили издаването на личните им карти. Във връзка с това звеното за издаване на документи за самоличност ще работи с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 22.10.2011 г. и 23.10.2011 г.

От 17.10.2011г. до края на работния ден на 22.10.2011г. ще се издават удостоверения при:
– изгубен/откраднат/унищожен документ за самоличност (лична карта или личен (зелен) паспорт);
– издаване на първа лична карта;
-лична карта с изтекъл срок на валидност и липсва възможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 21.10.2011г.

Г-жа Димитрова секретар на община Елхово уведоми присъстващите за съставената транспортна схема за получаване на бюлетините по съответните секции.

Председателят на ОИК г-жа Даниела Трендафилова разясни организацията относно провеждането на изборите, като акцентира на работата по изготвянето на изборните книжа и даде практически указания.[nggallery id=“224″]


Статията е публикувана на 19 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase