Обстановката в община Болярово е нормализирана с изключение на селата Крайново, Странджа и Воден

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Обстановката в община Болярово е нормализирана с изключение на селата Крайново, Странджа и Воден. Това показа обиколката на областния управител Таня Димитрова и комисар Йордан Събев началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението. Те се срещнаха с ръководителите на екипи работещи за нормализиране на живота в района, и с кметовете и кметски наместници на трите села.

За възстановяване на електрозахранването в тези населени места, най-много пострадали от обилния снеговалеж и бури, областният управител поиска включване на модулните формирования на под. 52560 Кабиле и 26030 Безмер. Два 30 кW агрегата с екипи бяха осигурени, с помощта на които е осигурено електрозахранването на село Крайново и Воден. За домуващите в Дома за стари хора във Воден бе осигурен агрегат за отопление, тъй като социалното заведение работи без наличие на алтернативно отопление и трети ден за общото дневно помещение не е закупена дори една газова печка.

Екипите на EVN България са локализирани в района на трите села и възстановяват повредените ел. стълбове. Продължителността на възстановителния процес идва от това, че силният вятър е повредил множество ел.стълбове на широк периметър и до някой от скъсаните проводници е трудно да се достигне с необходимата техника. Екипите работят денонощно и продължават възстановителните дейности.
Ситуацията бе затруднена и от непочистените общински пътища в този район, поради аварирала от вчера техника на почистващата фирма.

Екип на ВиК бе изпратен, за да възстанови водоснабдяването на с.Странджа, което поради непочистения път до помпената станция, не бе възможно да се случи до днес.

Най-важното е, че в тези гранични населени места няма бедстващи хора.

„За да бъде бърза, точна и адекватна помощта към даден регион, то и информацията, която ни се подава и исканията трябва да са навременни и ясни, за да реагираме точно, каза областният управител по време на обиколката си, само тогава ще постигнем добър ефект”.[nggallery id=“225″]


Статията е публикувана на 19 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА