ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Информация от МВР относно изборите

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Звената за издаване на документи за самоличност в ОД МВР – Ямбол и в Районни управления «Полиция» – Елхово и Стралджа ще работят на пълен работен ден на 22 и 23 октомври. Служителите ще съдействат на гражданите, които желаят да гласуват, но нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или лични /зелени/ паспорти) поради изгубване, открадване, повреда, унищожаване или с изтекъл срок, да упражнят правото си на глас.  За издаването на удостоверения гражданите лично подават искане в периода от 17 октомври до 15.00 ч. на 23 октомври 2011 г. в ОД МВР и РУП. От 15.00 до 17.00 ч. в изборния ден /23 октомври/ – в ОД МВР.

Във връзка с предстоящите президентски и местни избори на 23.10.2011 г. в ОД МВР-Ямбол са изготвени планове за охрана на обществения ред и сигурност, съобразени с правните норми на Изборния кодекс, Закона за събранията, митинги и манифестациите и Закона за МВР. В охранителните мероприятия участват служители от  ОД МВР, ОУ “ПБЗН” и РД”Гранична полиция”.

В Областната дирекция на МВР и Районите управления «Полиция» са сформирани оперативни щабове. Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения свързани с изборния процес.

Във връзка с предстоящия вот полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението са извършили охранителни обследвания на помещенията за съхранение на бюлетини и други изборни книжа и документи, както и на местата за гласуване.

Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили  при транспортиране на бюлетини от ОИК до СИК и при последващото транспортиране на протоколи и изборнни книжа СИК до ОИК и от ОИК до ЦИК.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допуски въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.


Статията е публикувана на 21 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА