Изборния ден в община Елхово започна нормално във всички 33 СИК-а

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Изборния ден, в който се провежда балотаж за президент и кмет на община Елхово, както и още шест села в община Елхово започна нормално.

Във всички 33 секционни избирателни секции (СИК) на територията на община Елхово е имало достатъчно кворум от членове и изборния ден е започнал нормално точно в 6:00 часа по план. Не се оправдаха очакванията, които имаше по националните медии, че членове на СИК-ове ще се откажат, след като изпитаха на плещите си отговорността да участваш пряко в изборния ден.

В община Елхово, спора днес ще е между досегашния кмет Петър Киров от ПП ГЕРБ, който получи преди седмица 3982 гласа срещу 2245 за кандидатурата на БСП Татяна Дюлгерова.

В Малък манастир Киро Хаджиев (БСП) спечели 51 гласа повече от Янка Костова. В Лесово Петър Бившев (БСП) води след първия тур с 48.14% срещу 31.37% за Диана Кънева (ГЕРБ). В Бояново ще избират между Кръстьо Драганов от БСП (47.65%) и номинацията на ПД Социалдемократи Атанас Палов (29.3%). В Пчела и Мелница спорят кандидатите на ВМРО-НИЕ и БСП, като и в двете села с предимство след първите избори са за ВМРО-НИЕ. Балотажът в село Изгрев е между трима кандидата. На първия тур Сашо Ангелов (ДПС) събра 69 гласа, по 57 имат Георги Дучев (ВМРО) и Васил Чавдаров (БСП).

Избирателната активност на предните избори преди седмица бе 59%. Очаквайте още информация през целия изборен ден, както и резултатите НА ЖИВО след 19:00 часа.


Статията е публикувана на 30 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА