Нови костюми за децата от ДГ “Надежда“, по проект „Ръка за ръка, в полза на децата“, финансиран от ЦОИДУЕМ

Публикувано преди 3 години  |  Образование

По проект „Ръка за ръка, в полза на децата“, финансиран от ЦОИДУЕМ, бяха поръчани и ушити разнообразни костюми за дейности, които обогатиха реквизита на детската градина. За дейност „Сцени за изява“ бяха ушити костюми за танци и битови носии за три от групите, по избор на учителите .

За съжаление, извънредното положение в страната не позволи да се организират по предвидения начин сцените за изява, но учителите и родителите заедно, мотивираха децата от филиалните групи и група „Слънчо“, които научиха и изпълниха прекрасно свои песни и стихове. Записаните клипчета с детски изпълнения, родителите показаха в съвместните им групи в интернет. Всички заедно се радвахме на детските изпълнения.

Не можахме да осъществим и планираната дейност около Великден. Поръчахме битови ризки за момиченца, престилки и венчета за лазарски танци.

Благодарим на финансиращата организация за възможността да закупим интересни и различни носии и костюми, които ще се ползват в бъдещата ни работа. Благодарим ви, скъпи деца, уважаеми родители и учители за всеотдайността и търпението! Бъдете здрави и доскоро!Статията е публикувана на 12 май 2020


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Празнуваме Петльовден по стар стил
Днес, 2 февруари, според народните вярвания се празнува Петльовден, а заради разликата в Грегорианския и Юлианския календар ... прочети още »
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »