ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Четири медала за елховските борчета от турнира в Нова Загора

Публикувано преди 13 години  |  Спорт

Четири млади борци от Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ гр. Елхово взеха участие в VII традиционен турнир по свободна борба “Драгия Колев”.

Участие на турнира в Нова Загора са взели над 70 състезатели от отбори от Димитровград, Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Раднево, Гълъбово и ЦСКА. Всички елховски състезатели се завърнаха с медали – един златен, един сребърен и два бронзови.

Златото бе спечелено от Ташо Тодоров в категория до 47 кг, това е пети медал за младия борец, който тренира едва от една година. От различни състезания има спечелени още два златни и два бронзови медала. Атанас Иванов в категория до 25 кг се класира на второ място със сребърен медал, а Стоян Караиванов в категория над 85 кг и Ангел Желязков в категория до 25 кг завоюваха бронзови медали от състезанието в Нова Загора.

Треньор на младите борци в Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ гр. Елхово е Николай Димитров, който е победител в категория до 84 кг на държавното лично първенство по свободна борба за юноши, което се проведе в столицата през месец февруари тази година има спечелени медали и от републикански първенства. В момента борците от Спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ гр. Елхово се подготвят за Националния турнир за деца в Горна Оряховица, който ще се проведе на 29 октомври.


Статията е публикувана на 25 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА