7 месеца „лишавaне от свобода“ на турски гражданин за управляване на товарен автомобил в пияно състояние

Публикувано преди 4 години  |  Криминално

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 7 месеца „лишавaне от свобода“ спрямо турски гражданин, подсъдим за управляване на товарен автомобил в пияно състояние

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“ спрямо турския гражданин Еркан Т. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че е управлявал товарен автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, а именно 1.75 на 1000, което е установено с техническо средство. Престъплението е осъществено на 29.01.2020 г. на път, находящ се в района на Община Ямбол. То е квалифицирано по чл.343б, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Престъпното деяние е установено от служители на ОД на МВР – Ямбол, които са спрели за проверка превозното средство, управлявано от подсъдимия.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Елхово, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.


Статията е публикувана на 4 юни 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА