ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Следят за шофьори с неплатени глоби на 8 гранични пункта у нас

Публикувано преди 4 години  |  Криминално

На 8 гранични пункта у нас вече се извършват проверки на водачи за неплатени глоби, сред които е и ГКПП-Лесово. Ако бъдат установени такива водачи, ще им бъдат връчвани съответни наказателни постановления, а ако глобата е дължима, ще им бъде отнемана и книжката.

Проверките ще се извършват като на излизане от страната, така и на влизане в България, обясниха от Гранична и от Пътната полиция, съобщава БНР.

Системата работи от 3 юни работи на ГКПП Калотина. Само там са засечени над 1928 неплатени фиша за повече от 363 700 лева, а на място през ПОС терминал са платени над 12 000 лева, дават отчет от Нова тв. От МВР обаче са категорични, че неплатената глоба няма да спре пътуването на конкретния гражданин. За водачите, които имат влезли в сила глоби и в същото време те са незаплатени, ще бъдат отнемани шофьорската книжка и талона, а ако колата, която шофират е на тяхно име, тя ще бъде спирана от движение. Така на практика тези водачи ще могат да напуснат страната или да влязат в България, само докато се возят или като пешеходци, обясниха от Гранична полиция.


Статията е публикувана на 10 юни 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА