Снимки: Еньовден в ДГ “Надежда“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

Еньовден е! Денят, в който всяка билка има магически свойства да лекува! Децата във всички групи на ДГ “Надежда“ имат обособени кътове на здравето, в които днес разгледаха енциклопедии със снимки на най-разпространените билки, разпознаваха ги на хербариите, които в големите групи имат от миналата година – лайка, невен, липа, мента, маточина, жълт кантарион, бял равнец, мащерка, салвия, мурсалски чай и др. Децата научиха повече за лечебните свойства на билките , особено днес, преди да изгрее слънцето. Видяха как изглеждат мента, мащерка, жълт кантарион, липа, лавандула, мурсалски чай, лайка, чубрица, розмарин, риган, магданоз, здравец. Усетиха аромата им, разбраха за какво са полезни. В Екологичния кът откриха някои от билките на големите табла, които са на стената. Там се съхраняват бурканчета с изсушени билки. Направиха си венчета от цветя и билки и събраха липов цвят , от който си направиха чай. Почистиха тревните площи до своите площадки, за да се вижда по-добре красотата на цветята. Ще изсушат липовия цвят, за да го запазят в стъклени буркани за зимата. Научиха за ценните качества на билките, на здравеца, ментата и маточината, които растат в двора на детската градина, в билковата градинка. Засадиха още мента, здравец, невен, лавандула, маточина и риган до своите площадки за игра. Ще ги поливат, за да пораснат големи и ароматни, вкусен чай през зимата!Статията е публикувана на 24 юни 2020Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »