Телевизията на Ватикана снима в музея в Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Сателитната телевизията на Ватикана „TV 2000”, днес засне едночасов филм за културата на траките и откритията на Даниела Агре в Елховския регион. Археологическата експозиция на Етнографско-археологически музей в гр. Елхово се превърна в снимачна площадка на италианския филмов екип.

Режисьор на филма е Фредо Вала, който работи в студиото на световно известния режисьор и продуцент Пупи Авати, който изпраща снимачни екипи по цяла Европа, за популяризиране на уникалната европейска култура. Тази година серията от филми е посветена на светите манастири в Европа и големите европейски национални музеи.

Редом с тези музеи бе поставен и Етнографско-археологическия музей в нашия град. Днес бяха заснети голяма част от експонатите на археологическата експозиция в Елхово, интервюта с археолозите Даниела Агре, Диян Дичев и Христо Христов – директор на музея. След пристигането на италианския телевизионен екип в България, филмът посветен на Рилския манастир е отнел 1 седмица от работното време на екипа, а след снимките в музея в Елхово екипът потегли за София, за да заснеме и филм за Националния исторически музей. [nggallery id=“230″]


Статията е публикувана на 26 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА