Томислав Дончев се срещна с граждани от Елхово

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Пред елховските граждани Министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев очерта приоритетите, които трябва да стоят пред Елхово през следващите години.

На срещата присъстваха и народните представители от ГЕРБ Александър Стойков и Светослав Тончев, зам. областния управител Димитър Димитров, ВрИД кмет на община Елхово Пепа Кючукова, както и кандидатът за втори мандат за кмет на община Елхово Петър Киров.

По-рано Министър Дончев бе и на посещение на ремонтите дейности по път I-7 от село Окоп към Елхово и той самия не скри своето задоволство от това, което е видял.

На срещата в град Елхово Министър Дончев очерта основните приоритети на повереното му министерство и факта, че всеки втори инвестиран лев в страната са средства по еврофондове и това е статистиката от 2010 година, а за 2011 със сигурност тази статистика ще нараста. Той подчерта, че програмния период 2007 – 2013 е към своя край, но за следващия програмен период трябва да се мисли още от сега, но какви проекти ще се пишат зависи от самите нас – гражданите и местната власт в община Елхово.

Министър Дончев спомена и за нуждата от по-сериозна работа в национален план за енергийната ефективност. Той обясни, че тя е водеща в много стани от Европейския съюз и че не бива да чакаме някой да ни подсеща, за да започнем активна работа в тази насока. Томислав Дончев прогнозира, че енергийната ефективност по-лесно би се реализирала по отношение на публичните сгради и по-трудно – на частните, но подчерта, че такива проекти са един уникален шанс градовете да започнат да изглеждат по друг начин.

Интервю с министър Дончев минути след срещата с граждани:

[nggallery id=“231″]


Статията е публикувана на 26 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА