Допълнителна работа по български език и литература в ДГ“Надежда“, по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“

Публикувано преди 3 години  |  Образование

След възстановяване дейността на ДГ“Надежда“, след епидемичната ситуация, създала се в страната, се възобнови и работата по български език и литература. Сформираха се пет групи с различен брой деца, чиито родители приеха мерките за безопасност в градината и подписаха декларация, че децата ще посещават детска градина. Ръководители на групите са Грета Стоянова, Кина Димова, Женя Михайлова, Елена Ламбова и Мария Куртева. Учителите изготвят тематична програма и по определен график организират и провеждат допълнителни форми на педагогическо взаимодействие. Акцентира се на художествената литература, звуковата култура на децата, развиване на фонематичен слух, граматически правилна реч, както и на обогатяване на речника на децата. С познати текстове и приказки се организират театрализирани игри и драматизации. В края на месец март по проекта във всички групи бяха поръчани и закупени образователни материали, които сега са в помощ на децата в групите.

Обособени са три помещения, в трите сектора, за провеждане на допълнителните форми. Децата обичат да слушат приказки, да изпълняват различни словесни упражнения и техники, моделират дума и изречение, изпълняват роли на познати герои с радост. Когато се работи в малки групи или индивидуално, както често се случва, децата отбелязват напредък. През летните месеци те усвояват пропуснатото програмно съдържание, учат се да говорят правилно и научават нови думи, в различни игрови ситуации.Статията е публикувана на 9 юли 2020


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »