Допълнителна работа по български език и литература в ДГ“Надежда“, по проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

След възстановяване дейността на ДГ“Надежда“, след епидемичната ситуация, създала се в страната, се възобнови и работата по български език и литература. Сформираха се пет групи с различен брой деца, чиито родители приеха мерките за безопасност в градината и подписаха декларация, че децата ще посещават детска градина. Ръководители на групите са Грета Стоянова, Кина Димова, Женя Михайлова, Елена Ламбова и Мария Куртева. Учителите изготвят тематична програма и по определен график организират и провеждат допълнителни форми на педагогическо взаимодействие. Акцентира се на художествената литература, звуковата култура на децата, развиване на фонематичен слух, граматически правилна реч, както и на обогатяване на речника на децата. С познати текстове и приказки се организират театрализирани игри и драматизации. В края на месец март по проекта във всички групи бяха поръчани и закупени образователни материали, които сега са в помощ на децата в групите.

Обособени са три помещения, в трите сектора, за провеждане на допълнителните форми. Децата обичат да слушат приказки, да изпълняват различни словесни упражнения и техники, моделират дума и изречение, изпълняват роли на познати герои с радост. Когато се работи в малки групи или индивидуално, както често се случва, децата отбелязват напредък. През летните месеци те усвояват пропуснатото програмно съдържание, учат се да говорят правилно и научават нови думи, в различни игрови ситуации.Статията е публикувана на 9 юли 2020Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »