Снимки: Проект „Ръка за ръка, в полза на децата“, в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

През месец август в ДГ“Надежда“  и филиалите в селата Бояново и Маломирово, се организираха и проведоха отложените дейности, свързани със закупуването на битови носии за децата. Учителите подготвиха децата с танци, песни и стихове, които ,заедно с новите облекла, показаха красотата на българския бит и култура в миналото, които те трябва да познават, помнят и развиват. В стиховете и песните им се разказваше за красивата природа, чистите човешки взаимоотношения в семействата и родовете, в населените места,  за връзката на човека с природата, с животните, които имат важно място в бита на българина. Децата, заедно със своите учители и помощник-възпитатели подготвиха обстановката, като пресъздадоха атмосферата в българския дом, на двора и на мегдана. Извиха се хора, в стиховете и песните всички усетихме обичта към семейството, към близките и родната ни страна България. Дейността „Сцена за изява“ подготвиха учителите Елена Ламбова, Жулиета Георгиева, Радостина Недева и Стелиана Янакиева, за което им благодарим!

Благодарим на финансиращата организация ЦОИДУЕМ – град София, за възможността да закупим битови носии за момиченца, да допълним наличните в градината костюми за момченца, за да съхраняваме и развиваме успешно българския фолклор в цялото му богатство и многообразие.Статията е публикувана на 1 септември 2020


ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
ОДК-Елхово стартира детски конкурс на тема „От Баба Марта до Първа пролет”
Скъпи приятели, от днес стартира общинския конкурс „От Баба Марта до Първа пролет” за ръчно изработени мартеници, ... прочети още »
Църквата отбелязва мъченик Трифон, славен като светец лечител
Българската православна църква почита на 1 февруари паметта на Свети Трифон, живял праведно и загинал мъченически заради ... прочети още »
Започва междусрочната ваканция, за първи път ще е пет дни, а не само един
За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни ... прочети още »
Театралният сезон в Елхово открива с комедията ”Кафе с претенция” на Театър „Българска армия”
НЧ „Развитие” Елхово, Театър „Българска армия” и Арт ателие Ви канят на „Кафе с претенция” Заповядайте на ... прочети още »
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция ... прочети още »
Кукерската група от село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник от "Сурва 2023" (+видео и снимки)
Кукерската група при НЧ"Светлина-1926г." село Бояново спечели специалната награда на кмета на община Перник Станислав Владимиров от ... прочети още »