Снимки: Проект „Ръка за ръка, в полза на децата“, в ДГ“Надежда“

Публикувано преди 2 години  |  Образование

През месец август в ДГ“Надежда“  и филиалите в селата Бояново и Маломирово, се организираха и проведоха отложените дейности, свързани със закупуването на битови носии за децата. Учителите подготвиха децата с танци, песни и стихове, които ,заедно с новите облекла, показаха красотата на българския бит и култура в миналото, които те трябва да познават, помнят и развиват. В стиховете и песните им се разказваше за красивата природа, чистите човешки взаимоотношения в семействата и родовете, в населените места,  за връзката на човека с природата, с животните, които имат важно място в бита на българина. Децата, заедно със своите учители и помощник-възпитатели подготвиха обстановката, като пресъздадоха атмосферата в българския дом, на двора и на мегдана. Извиха се хора, в стиховете и песните всички усетихме обичта към семейството, към близките и родната ни страна България. Дейността „Сцена за изява“ подготвиха учителите Елена Ламбова, Жулиета Георгиева, Радостина Недева и Стелиана Янакиева, за което им благодарим!

Благодарим на финансиращата организация ЦОИДУЕМ – град София, за възможността да закупим битови носии за момиченца, да допълним наличните в градината костюми за момченца, за да съхраняваме и развиваме успешно българския фолклор в цялото му богатство и многообразие.Статията е публикувана на 1 септември 2020Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово обяви нови вакантни длъжности
Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово обяви конкурси за 8 вакантни длъжности: 3 (три) вакантни длъжности: СЧЕТОВОДИТЕЛ в сектор ... прочети още »
Пълна зала и силни аплодисменти посрещнаха Виктор Калев в Елхово (+снимки)
„Поклон, аплодисменти и това е“ каза Виктор Калев в едно от своите изпълнения. Но не беше само ... прочети още »
Отбелязваме Световния ден на учителя
На 5-ти октомври у нас и в още над 100 страни по света се отбелязва Денят на ... прочети още »
Разпределение на мандатите в 31 МИР-Ямбол
По неофициална информация в 31 МИР-Ямбол разпределението на мандатите е съответно 1 за ГЕРБ-СДС, 1 за „Продължаваме ... прочети още »
Актьорът Виктор Калев ще „завърти” плочата на живота си за първи път в Елхово
ПК „АЖУР ПИКО”, Културна организация „Арт ателие” и НЧ „Развитие – 1893“ представят „ГРАМОФОНЪТ” АВТОРСКИ КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ НА ... прочети още »
Във вторник се ограничава движението по част от магистрала „Тракия“
На 4 октомври - вторник, от 8 ч. до 20 ч., в двете посоки ще бъде ограничено ... прочети още »