Сребърен медал спечелиха елховските деца на шампионата по борба в Горна Оряховица

Публикувано преди 4 години  |  Спорт

С четирима състезатели, един от които спечели сребърен медал, се представи Клуб по борба „Стефан Караджа” – Елхово на Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца в Горна Оряховица. 275 състезатели от 52 клуба в страната излязоха на трите тепиха в зала „Никола Петров“ в оспорвана борба за медалите.

В категория до 47 кг. се надпреварваха 48 деца. Станислав Атанасов от елховския спортен клуб по борба спечели сребърно отличие като допусна само една загуба на финала от Валентин Боянов – Левски – София. В категория до 35 кг. се надпреварваха 27 деца, като Димитър Методиев се класира 7-ми. В категория до 42 кг. се надпреварваха 33 деца, там Иван Чавдаров се класира 10-ти. В категория до 53 кг. се надпреварваха общо 33 деца, а състезателя от Елхово Ангел Караколев се класира 19-ти.

Оценката на треньорите Пейо Пеев и Диан Иванов за участието на борците от Елхово е много добра, като и двамата треньори споделят своето огромно задоволство от развитието и израстването на всички състезатели от Елхово.

След две седмици в категория момчета до 75 кг. предстои участие на Иван Ангелов от Клуб по борба „Стефан Караджа” – Елхово в републиканско първенство. В началото на година Иван спечели бронзово отличие, а сега надеждите му са да спечели отново медал.


Статията е публикувана на 7 октомври 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА