Видео: 3 жертви и 16 ранени при удар между тир и бус край Лесово

Публикувано преди 4 години  |  Криминално

Трима души загинаха, а 16 са ранени при жестока катастрофа край Лесово, близо до границата ни с Турция. Сигналът за катастрофата е получен малко преди 6.00 ч. в петък сутринта.

Сигналът за сблъсъка между тир и пътнически микробус е получен малко преди 6.00 ч. в петък сутринта. Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково. Камионът е с украинска регистрация, а бусът – със сливенска. В буса е имало 18 пътници, които отивали на пазар в Одрин.

Загинали са шофьорът на буса и двама от пътниците. Пострадалите са откарани в болница в Ямбол, където пристигна и здравният министър Костадин Ангелов. Той обясни, че жертвите са на 59, 53 и 70 г. Петима души са освободени за домашно лечение. Ангелов обясни, че се създава организация за вдигане на санитарна авиация.

Версиите на разследващите са от техническа неизправност до заспал шофьор. Разчита се и на показанията на пътниците. Според първоначалните данни има измерен около 30 метра спирачен път.

Шофьорът на тира не е пострадал и вероятно ще бъде задържан. Движението в района на катастрофата е ограничено в двете посоки. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика.

Източник: nova.bg


Статията е публикувана на 9 октомври 2020

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА