Снимки: Изградиха малка спортна площадка, чрез национална кампания “Чиста околна среда-2020” в ПГ “Стефан Караджа” – Елхово

  713 | Публикувано преди 3 месеца  |  Образование, Спорт
  714 | Публикувано преди 3 месеца  | Образование, Спорт

През месец октомври 2020г. приключиха и дейностите по проект “Изграждане на малка спортна площадка в УПБ на Професионална гимназия “Стефан Караджа” гр. Елхово към Национална кампания “Чиста околна среда-2020г.” на тема “Обичам природата – и аз участвам”.

Проектът беше на стойност 5000 лв. и включваше дейности за изграждане на малка спортна площадка с фитнес уреди и тенис на маса на открито в двора на Учебно-производствената база на училището. Дейностите бяха насочени към формиране на здравна култура и поведение у учениците, подобряване на условията за спорт и отдих в двора на УПБ и целяха създаването на полезни навици за преодоляване и предотвратяване на стрес, наднормено тегло, вредни навици- тютюнопушене, употреба на алкохол, наркотични вещества и други зависимости чрез активен спорт, уплътняване на задължителните часове по физическо възпитание и спорт и допълнителния модул и ангажираност на учениците в извън класни и извън училищни дейности.

Благоустрояването на този обект и добрият му вид внасят комфорт на всички, които посещават учебно-производствената база при робота и отдих на ученици, учители и помощен персонал.

Всичко това допринася за формиране на друг поглед и отношение към здравословният начин на живот , повишава екологичното самосъзнание и създава умения и желание за подобряване и опазване на околната среда.Абонирайте се за YouTube канала ни от ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ОДК Елхово обявява конкурс на тема "ОТ БАБА МАРТА ДО ПЪРВА ПРОЛЕТ"
ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ЕЛХОВО ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА РИСУНКА ИЛИ МАРТЕНСКО ПАНО ... прочети още »
Жълт код в област Ямбол. Тази вечер дъждът преминава в сняг
НИМХ-МОН - за 26.01.2021 г. е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) за валежи от сняг ... прочети още »
Специализираната прокуратура привлече в качеството на обвиняем действащ прокурор за длъжностно престъпление
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол за извършено от него престъпление по служба ... прочети още »
НАП: Здравната вноска за безработните става 26 лева месечно
От 1 януари 2021 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които ... прочети още »
АПИ: Шофьорите да се готвят за зимни условия, може да има поледици
Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че утре от северозапад ще започнат ... прочети още »
Постепенно разхлабване на противоепидемичните мерки в България препоръча НОЩ
България се намира в много добро положение към момента, в резултат на предприетите мерки заболеваемостта на 14-дневна ... прочети още »