Проведе се заседание на областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи /СНАВР/ се проведе в Областна администрация Ямбол. То бе ръководено от областният управител Таня Димитрова и заместник-областният управител Димитър Иванов. На заседанието присъства и ВрИД кмет на община Елхово Пепа Кючукова, както и ръководители на институции, представители на останалите общини от област Ямбол.

По време на заседанието бяха обсъдени актуалните проблеми при осигуряване на нормални условия за живот и работа през зимния сезон, както и готовността за действие на фирми, ведомства и кметове на общини.

На заседанието стана ясно: сформиран е щаб по снегопочистване. Началник на Щаба е директорът на Областно пътно управление, а членове – представители на фирмите, които ще извършва снегопочистване на територията на областта. Изготвен е график за дежурствата на членовете при усложняване на зимната обстановка и обмена на информация за състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа и общинската, проверено е състоянието на техниката и наличието на материали от пясък, луга. За пореден път областният управител подчерта, че в кризисна ситуация първо и много важно е да се реагира бързо и второ да има адекватна и вярна информация. Именно липсата на добра почистваща техника, на вярна информация и бързи действия усложни и забави реакцията в община Болярово преди две седмици, по време на обилния сняг.

„Ако написаните мерки и препоръки в заповедите и в оперативните планове за действие бъдат изпълнени – в област Ямбол няма да има проблемни ситуации”, обобщи зам.-областният управител Димитър Иванов
Съгласно заповед на министър-председателя на РБългария, до 10 ноември областният управител трябва да докладва в Министерство на вътрешните работи готовността на област Ямбол за зимния сезон. Това включва информация за създадената организация по планирането на защитата при бедствия на щабовете на областно и общинско ниво, сключените договори за зимно поддържане на пътищата и осигуреното финансиране на мероприятията по подготовка за зимата.


Статията е публикувана на 31 октомври 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА