Четирима висшиста започват работа в Областна администрация – Ямбол

Публикувано преди 13 години  |  Общество

От днес четирима млади висшисти започват работа в Областна администрация – Ямбол по програма „Старт в кариерата”. Това са Росица Костова, Величка Гръкова, Мурад Ахмедов и Живко Петров. Те спечелиха провелия се конкурс и в продължение на 9 месеца ще работят като младши експерти в Дирекция „Административно правно обслужване, финанси и управление на собствеността” и Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост”.

С това се поставя началото на тяхната професионална кариера и получават шанс в Областна администрация да натрупат опит, който да им помогне в по нататъшното им развитие. Една от целите на Програма „Старт в кариерата” е да се улесни преходът на младите висшисти от образование към заетост, давайки им възможност да натрупат професионален опит в тяхната специалност. Съпътстващи ефекти са предотвратяването на т.нар. ”изтичане на мозъци” към чужбина, повишаване на заетостта сред лицата до 29г. и възможността да се обнови публичната администрация чрез назначаване на млади служители.

95 младежи ще започнат работа в областните администрации в страната, а 1003 ще бъдат назначени в централните държавни ведомства – народното събрание, министерски съвет, различните министерства и държавни институции. Програмата се финансира от бюджета на Министерство на труда и социалната политика, съгласно Националния план за действие по заетостта през 2011 г.

Новите служители в ОА са с разнообразни специалности. Мурад Ахмедов е завършил „Регионално развитие и политика” в София, Живко Петров – „Финанси” в Свищов, Росица Костова – „Стопанско управление” в Пловдив, а Величка Гръкова – „Право” във Велико Търново.


Статията е публикувана на 1 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА