Слабо земетресение е регистрирано на 23км от Елхово

  162 | Публикувано преди 11 години  | Общество

Земетресение е усетено тази сутрин на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център недалече от гр. Елхово.

Земният трус е с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер и е регистриран в 6.25 ч., с епицентър на около 23км западно от гр. Елхово, на 54 км югоизточно от Стара Загора, на 24 км източно от Раднево и на 18 км северозападно от Тополовград, а именно в областта „Манастирските възвишения” около селата Голям Манастир, Генерал Тошево и Овчи Кладенец. Дълбочината на земетресението е 1 км, няма данни за материални щети. Трусът с магнитуд 2.3 по скалата на Рихтер не стреснал тошевци и те останали в леглата си. Друсна ни, трусът беше вертикален. Стъкларията издрънча и се чу нещо като силен гръм, това съобщи кметът на селото Иван Николов. След близо половин час или малко повече отново се разтресла земята, но този път по-слабо. Хората от Генерал Тошево и другите села около Манастирските възвишения вече свикнаха с постоянното раздрусване на земята. Вече почти години почти всяка седмица се усещат по-леки или по-силни трусове. Всички са с епицентър Манастирските възвишения.
снимка: 24 часаСтатията е публикувана на 31 октомври 2010
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Снимки и видео: Патронен празник на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
На 02.12.2021 г. ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, отбеляза своя патронен празник – 135 години ... прочети още »
Всички ученици се връщат в клас при тестване веднъж седмично
Учениците се връщат в клас при тестване веднъж седмично. Това съобщи пред медии министърът на здравеопазването д-р ... прочети още »
В област Ямбол се е повишил интересът към ваксинация с бустерни дози
В област Ямбол се отчита повишен интерес към поставяне на бустерни дози от ваксините срещу COVID-19. През ... прочети още »
До края на декември искаме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Нови по-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания. Данъчната отстъпка ... прочети още »
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази година ... прочети още »
В Одрин отбелязаха 1 милион туристи за алъш-вериш от България само за тази година
Колкото повече олеква турската лира спрямо българския лев, толкова повече туристи от България идват на пазар в ... прочети още »