Два златни медала за елховската борба от Държавното първенство за момичета

Публикувано преди 3 години  |  Спорт

С две състезателки, се представи Клуб по борба „Стефан Караджа” – Елхово на Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца в Горна Оряховица. И двете момичета спечелиха златни медали в своите категории. Общо 109 състезатели от 25 клуба  излязоха на трите тепиха в зала „Никола Петров“ в оспорвана борба за медалите.

В категория до 33 кг. – подготвителна, Иванина Иванова от елховския спортен клуб по борба спечели златно отличие, като на финала тя победи състезателка от Горна Оряховица. В категория до 36 кг. – момичета, Марсела Стeлианова също спечели златен медал, като на финала тя победи състезателка от Левски. Тук трябва да споменем, че Марсела трябваше да се състезава в по-долната категория предвид по-малкото и тегло, но въпреки това успя да спечели злато срещу състезателки, които са по-тежки от нея.

Треньорите Пейо Пеев и Диан Иванов не скриха своите отлични впечатление от двете състезателки. Още следващата седмица предстои ново предизвикателство за борците от Елхово, а всички ние им желаем успех.


Статията е публикувана на 1 февруари 2021

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА