Ямболските полицаи задържаха 22-годишен мъж, извършил въоръжени грабежи и множество кражби

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

В хода на разследването на поредица криминални престъпления в Ямбол е установено, че около 20.30 ч. на 10 октомври Ю.О. на 22/г./ от града, с черна плетена маска на главата е нахлул в хранителен магазин на ул. “Изгрев” и заплашвайки продавачката с пистолет, е отнел около 200 лева оборотни пари.

Дни по-рано, късно вечерта на 3 октомври на ул. “Кабиле”, той нападнал 56-годишна жена, от която насилствено измъкнал дамската й чанта с лични документи, ключове, мобилен телефон и сумата от 5 лева.

Поредният набег на Ю.О. е на 24 октомври около 20.50 ч. в комплекс ”В.Левски”, когато маскиран и чрез заплахи с пистолет е опитал да влезе в хранителен магазин през заключена врата. При процесуално-следствените действия в дома на Ю.О. са открити и иззети веществени доказателства /маска, пистолет, молбилния телефон на една от потърпевшите/.

Пред разследващите той е направил пълни самопризнания. По време на оперативно-издирвателната дейност е установено, че Ю.О. е автор и на няколко кражби на СД-плеъри от МПС в региона, като част от тях е извършил в съучастие. В тези случаи той е обучавал двама младежи, как да проникват в автомобили “Опел” и “Фолксваген”.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава. Задържаният е добре известен на полицейските служби като извършител на множество кражби, грабежи, противозаконно отнемане на МПС и кражби от МПС. Последните престъпления е извършил в условията на опасен рецидив. За сега той остава в ареста с прокурорска мярка за неотклонение – 72 часа “Задържане под стража”. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на Ю.О. продължава.

В РУ “Полиция – Ямбол се водят досъдебни производства.


Статията е публикувана на 2 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА