Спря ремонтът на пътя Бургас – Елхово, от община Средец искат обяснение

Публикувано преди 13 години  |  Общество

Обяснение защо е спрял ремонтът на пътя Бургас – Средец – Елхово и бърза реакция по възстановяване на строителните дейности поискаха от Общинския съвет на град Средец в специална декларация, изпратена до Burgas24.bg.  По думите им от средата на 2010-а година темпото на работа се е забавило значително и вече е спряло. Декларацията е изпратена до министър-председателя на България, министъра на благоустройството, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областна управа Бургас. Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

Уважаеми господа,

През 2009 година започна рехабилитация на пътя от Републиканската пътна мрежа Бургас-Средец-Елхово. Това вдъхна голям оптимизъм на хората от общините през чийто територии преминава тази пътна артерия. По необясними за нас причини от средата на 2010год. темпото на работа на фирмата изпълнител „Бургаспътстрой“АД видимо намаля и в момента напълно е замряла. Изразяваме своята тревога, че голяма част от вложените средства ще отидат на халос през този зимен сезон. Постоянно се появяват дупки по недовършената част от трасето.

Настояваме пред Вас за спешни мерки за довършване на рехабилитацията и за обективна информация за причините довели до преустановяване на работата по този изключително важен за общината обект. През пътя преминава голяма част от трафика Ямбол-Бургас и Елхово-Бургас, а през целия летен сезон се отбива и целия поток товарни автомобили идващи от магистрала „Тракия“ и това допълнително разрушава незавършената настилка по пътя. Недовършените мостови съоръжения създават изключително голяма предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Такива има вече на „Аврамов мост“ между Средец и Бургас. Не завършването на обекта създава и социално напрежение в общината, защото не малка част от работещото население и учащи се ежедневно пътува между Средец и Бургас. Това може да доведе и до основателни граждански протести. Поставили сме тези въпроси за съдействие и пред народните представители от Бургаски избирателен район, но за сега няма адекватна реакция.

Настояваме за бърза намеса!


Статията е публикувана на 31 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА