Децата от ЦСРИ „Св. Марина“ – Елхово отпразнуваха Хелоуин

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

Децата от ЦСРИ „Св. Марина“ отпразнуваха един от най-популярните празници в цял свят – Хелоуин. Тази година традиционното честване на празника бе по-автентично, тъй като бе организирано от американецът Джеймс Бейли със съдействието на екипа на ЦСРИ.

Маскирани в духа на празника децата с усмивки посрещнаха водещата Анита Генушева, която им разказа за самият празник и показа кратка презентация за неговата история. Спокойствието на децата бе нарушено от едно странно почукване и в изневиделица се появи Духчето-Каспър /Бейли/. Въпреки, че е само от четири месеца в Елхово, Бейли на български език се обърна към децата: „Бях си наумил да Ви изплаша, но Вие сте толкова мили, че реших да Ви направя изненада с бонбони, но за да ги заслужите ще трябва да се потрудите„. Разделени в два отбора на Мумията и Прилепа децата продължиха се включиха в няколко игри.

Организирането на този детски празник за Хелоуин е първата публична изява на Джеймс Бейли. Той е доброволец от Корпуса на мира, който пристигна в нашият град преди четири месеца. Завършил Йеилски университет, специалност международни отношения той предпочита да помага на децата в неравностойно положение. В родината си (САЩ) е работил с деца със Синдром на Даун.

Бейли помага на екипа на ЦСРИ „Св. Марина“ при работата им с децата. Той сподели, че в началото е било трудно докато спечели доверието на децата, но с течение на времето и с много работа сега децата го приемат много добре играят заедно с него, той ги учи на английски, а те на български. Бейли добави, че при работа с деца е необходимо да се изградят стабилни отношения, за да могат децата да се чувстват спокойни, а след това се постигат и по-добрите резултати.

Пред нашият екип той сподели, че работи по съвместен проект с негови приятели, който включва изграждане на детска площадка в двора на ЦСРИ „Св. Марина“.[nggallery id=“237″]


Статията е публикувана на 2 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА