ОФК Елхово победи Болярово като гост с 2:4

Публикувано преди 13 години  |  Спорт

В мач от седми кръг на Областна група мъже „Ямбол-Юг” съгражданите ни от ОФК”Елхово” гостуваха на стадиона в гр. Болярово срещу местния тим Ботев, елховци се поздравиха с победа трудно, но заслужено. Играещият старши треньор Димитър Иванов се разписа на три пъти във вратата на отбора от град Болярово.
Пред около 100-150 души при приятно време за футбол Елховският отбор записа своята четвърта победа и след шест изиграни мача е без загуба. Гостите от елхово се разписаха още в 13-та минута на мача след добро извеждащо подаване от дълбочина, Димитър Иванов излезе сам срещу врата на Ботев и той не пропусна да отбележи гол. Само три минути по-късно Иванов нацели напречната греда с удар от пеналта. След средата на първото полувреме домакините се активизираха и направиха няколко изгодни положения за гол. В 25-та минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен. Изстрела от статичното положение бе опасно, но вратарят на Елхово плонжира и изби в ъглов удар. В 33-та минута на мача Боляровци пропуснаха може би най-изгодното положение за гол след като играч на Ботев се откъсна от отбраната на Елхово и сам срещу вратаря пропусна в аут. В 37-та минута след центриране от ъглов удар и гредата бе помощник за отбора на ОФК „Елхово”. Така на почивката резултата бе в полза на Елхово 0:1

В началото на второто полувреме Ботев – Болярово отново бяха по-активни и заслужено се поздравиха с гол още в 53-та минута. В 60-та минута Димитър Иванов отбеляза гол след като слаломира защитата на Боляровци и сам срещу вратаря не сгреши за 1:2. За съжаление Елховлии не достигнаха лесно до крайния успех. През 67-та минута, след пробив от дясно на нашата отбрана и с удар от малък ъгъл Боляровци изравниха за 2:2. В 79-та минута отново Димитър Иванов отбеляза своя трети гол и постигна пърия си хеттрик за този сезон. Той бе оставен непокрит и с техничен прехвърлящ удар изведе Елховския отбор  напред в резултата за 2:3. Още преди домакините да подновят игра от центъра се наложи прекъсване на двубоя след като играч на ОФК „Елхово” получи комоцио и се наложи да се изчака екип на „Спешна Медицинска Помощ” – Болярово.
След подновяване на играта Елховския отбор владееше топката повече и направи няколко добри атаки, една от които бе увенчана с гол точно секунди преди края на двубоя за да оформи окончателния резултат на срещата – ФК “Ботев” Болярово – ОФК “Елхово” 2:4.


Статията е публикувана на 31 октомври 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Да върнем папката бе най-полезното и най-логичното - да не бавим мандата, ...
Голяма руска офанзива ще започне през следващите месеци. Говорим за края на ...
Цената на двете шоколадчета е само 2,25 евро и не е трудно ...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е взел решение за бъдещето си, ...
Отборът на Левски приема Славия в столичното дерби от 26-ия кръг на ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...