ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Предстои първото заседание на ОбС Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Първото заседание на ОбС-Елхово ще се проведе в понеделник – 07.11.2011 г. от 10.00 часа в заседателната зала (стая 15) на община Елхово. Заповед по повод това бе издадена от Областният управител на област Ямбол Таня Димитрова, която разпореди да се свика първо заседание на новоизбрания Общински съвет – Елхово.

Заповедта е на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията във връзка с чл. 23, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Както вече знаете новия съвет на Елхово ще се формира от 10 места за ПП ГЕРБ, 5 меса за ПП БСП и 2 места за ПД Социалдемократи.

До сега в ОИК-Елхово са подадени молби за отвод на двама кандидати по обективни причини от ПП ГЕРБ, тъй като по закон не е възможно да се съвместяват длъжностите кмет и зам. кмет на община с длъжността общински съветник.

Отводи за получени от избрания кмет на община Елхово г-н Петър Киров, който бе на първа позиция в листата за общински съветници от ПП ГЕРБ и г-жа Живка Кафеджиева, която бе на шеста позиция в листата на ПП ГЕРБ. На тяхно място в ОбС-Елхово влизат единадесети и дванадесети в листата, а именно инж. Христо Петев и Георги Георгиев, които бяха съветници в предишния общински съвет.

До сега от другите две партии, които намират място в ОбС-Елхово ПП БСП и ПД Социалдемократи, няма постъпили молби за отвод, което означава, че първите пет кандидата за листа в ПП БСП и първите двама кандидата от ПД Социалдемократи ще формират новия общински съвет.

Заседанието в понеделник ще бъде водено от най-възрастния съветник, а именно инж. Христо Петев.
Ето и пълния списък със съветниците от ОбС-Елхово до този момент:

Съветници ГЕРБ
1. Мария Петрова-Минчева
2. инж. Янко Георгиев
3. инж. Атанас Попов
4. д-р Блага Георгиева
5. Нели Никова
6. Николай Колев
7. Милена Гендова
8. Николай Славчев
9. инж. Христо Петев
10. инж. Георги Георгиев

Съветници БСП
11. Христо Костов
12. д-р Коста Илчев
13. инж. Вася Василев
14. инж. Стоянка Маджарова
15. Любен Димитров

Съветници ПД „Социалдемократи”
16. Стоян Овчаров
17. Красимир Кръстев


Статията е публикувана на 6 ноември 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА