Нова акция на Пътна полиция стартира от днес

  841 | Публикувано преди 1 месец  | Криминално

От днес до четвъртък (18 март) започва нова акция на Пътна полиция. Този път униформените ще следят за неправилно пресичащи пешеходци. Ще бъде засилен и контролът на шофьорите, които преминават неправилно през жп прелези, както и на тези водачи, които отнемат предимство на пешеходци на местата, предназначени за пресичане.

За изминалата година 94 са пешеходците, които са блъснати на пешеходна пътека или са загинали на пътното платно. Показателни са и цифрите за настъпилите инциденти на жп прелези – 11 пътни инцидента с 12 ранени водачи и участници в движението и 6 загинали.

От КАТ припомнят, че глобата за водач, отнел предимство на пешеходец е 50 лв. и отнемане на точки. А пешеходците ги грози санкция от 20 до 50 лв. По-високата глоба се налага за преминаване на червен светофар или за прескачане на заграждения.

За водачите, които неправилно пресичат жп прелез, е предвидена глоба от 20 до 150 лв.

Заради изтритата маркировка на места, пътните полицаи ще пишат специални писма до стопаните на пътя, които трябва да вземат мерки. Миналата година са изпратени над 5000 подобни препоръки. Част от тях са за стари или липсващи знаци.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Завършва обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово
Обновяването на отсечката включваща улиците Балабанска, Цар Асен и Петко Д. Петков в град Елхово е към ... прочети още »
Православната църква почита паметта на Свети Мартин
На 14 април православната църква почита паметта на Свети Мартин, папа Римски. Легендата разказва, че римският папа ... прочети още »
Жълт код за дъжд, гръмотевици и възможност за градушки в област Ямбол
Жълт код за значителни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и възможност за градушки е обявен в ... прочети още »
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Елхово
На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ Община Елхово съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически ... прочети още »
Статистиката изследва използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата
На 12 април 2021 г. Националният статистически институт (НСИ) стартира провеждането на анкетно изследване „Използване на информационни ... прочети още »
Нов вид фалшиви съобщения от името на Български пощи
„Български пощи“ ЕАД уведомява, че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името ... прочети още »