Oткриха 1150 кутии контрабандни цигари на ГКПП-Лесово

  524 | Публикувано преди 2 месеца  | Криминално

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 1150 кутии (23 000 къса) контрабандни цигари, укрити в две задни движещи се гуми на товарен автомобил.

Камионът с турска регистрация е пристигнал на Митнически пункт Лесово на 25.04.2021 г. около 22,45 часа. Водачът превозвал групажна стока от Турция за Швеция през България. На пункта е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна проверка, извършена включително със специализирана рентгенова апаратура. При пролъчването на превозното средство и товара митническите служители установяват подозрителна плътност в две от задните гуми на полуремаркето на товарния автомобил. След техния демонтаж и физическа проверка митническите служители откриват, че в гумите са укрити 13 200 къса цигари с марка „Winston Blue Long“ и 9 800 къса цигари с марка „Winston Red Long“, всички без български акцизен бандерол.

Тютюневите изделия са иззети. Установено е, че те са собственост на шофьора на автомобила – турски гражданин. Срещу него е съставен акт за установеното административно нарушение. За обезпечаване на бъдещи вземания по акта от нарушителя е задържана с разписка и сума в размер на 14 000 лева.
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »