Контузия в последния момент спря Аоияма от летния турнир по сумо

  406 | Публикувано преди 5 месеца  |  Спорт

Даниел Иванов-Аоияма е сред четиримата сумисти от висшата дивизия “макуучи”, които няма да участват на започващия утре летен турнир за Купата на императора – “Нацо башо” в токийския дворец “Рьогоку Кокугикан”.

34-годишният борец от Елхово (192 см, 193 кг), който е с ранг 3-ти маегешира, отпада в последния момент заради контузия, чийто вид не се уточнява. Същото се отнася и до йокозуна Хакухо – сумиста с най-много спечелени турнири титли (44), 14-и маегешира Рюден и 15-и маегешира Мидорифуджи.

Аоияма се представи отлично на последния турнир – пролетния през март, като до последните схватки от финалния 15-и кръг дори имаше шанс да се бори за Купата на императора, но в крайна сметка остана втори с актив 11 победи и 4 загуби. Българският гигант, който бе с по-нисък ранг (12-и маегешира), за пети път в кариерата си получи една от трите индивидуални награди в професионалната сумо лига на Япония – “Канто-шо” за боен дух.

Летният турнир ще започне без зрители, но японската сумо асоциация реши все пак да отвори “Рьогоку Кокугикан” за публика от четвъртия ден на “Нацу башо”. Японското правителство удължи извънредната ситуация в Токио до края на май, но все пак смекчи изискванията за провеждане на масови мероприятия. Затова трибуните на двореца ще бъдат запълнени на не повече от 50% от капацитета им.

Източник: segabg.com



Статията е публикувана на 8 май 2021



Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Пазете се от измамници, преброителите не изискват подпис
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от ... прочети още »
Над 200 фирми и граждани в област Ямбол с некоректни данъчни декларации
В област Ямбол над 200 фирми и граждани са вписали некоректни данни в годишните си данъчни декларации, ... прочети още »
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от Стратегията за ВОМР по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
МИГ – Елхово – Болярово организира обучения за подготовка, изпълнение и отчитане на проекти, финансирани от СВОМР ... прочети още »
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към ГКПП-Лесово
25-километрова опашка от товарни автомобили се е образувала на пътя към граничен пункт „Лесово“ от турска страна ... прочети още »
Царски орел открит с 16 сачми в тялото близо до Ямбол
Царски орел в тежко безпомощно е открит в в нива близо до град Ямбол. Екип на Българското ... прочети още »
На днешния ден отбелязваме 113 години от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22-ри септември през 1908 г. във Велико Търново с манифест княз Фердинанд I обявява независима България ... прочети още »