Контузия в последния момент спря Аоияма от летния турнир по сумо

  298 | Публикувано преди 1 месец  |  Спорт

Даниел Иванов-Аоияма е сред четиримата сумисти от висшата дивизия “макуучи”, които няма да участват на започващия утре летен турнир за Купата на императора – “Нацо башо” в токийския дворец “Рьогоку Кокугикан”.

34-годишният борец от Елхово (192 см, 193 кг), който е с ранг 3-ти маегешира, отпада в последния момент заради контузия, чийто вид не се уточнява. Същото се отнася и до йокозуна Хакухо – сумиста с най-много спечелени турнири титли (44), 14-и маегешира Рюден и 15-и маегешира Мидорифуджи.

Аоияма се представи отлично на последния турнир – пролетния през март, като до последните схватки от финалния 15-и кръг дори имаше шанс да се бори за Купата на императора, но в крайна сметка остана втори с актив 11 победи и 4 загуби. Българският гигант, който бе с по-нисък ранг (12-и маегешира), за пети път в кариерата си получи една от трите индивидуални награди в професионалната сумо лига на Япония – “Канто-шо” за боен дух.

Летният турнир ще започне без зрители, но японската сумо асоциация реши все пак да отвори “Рьогоку Кокугикан” за публика от четвъртия ден на “Нацу башо”. Японското правителство удължи извънредната ситуация в Токио до края на май, но все пак смекчи изискванията за провеждане на масови мероприятия. Затова трибуните на двореца ще бъдат запълнени на не повече от 50% от капацитета им.

Източник: segabg.com
Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас
Разказът „Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на националното външно оценяване по български език и ... прочети още »
Предупреждение от първа степен за област Ямбол за интензивни валежи и гръмотевични бури
Днес над източните райони облачността ще остане значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Издадено е ... прочети още »
Без маски за работни колективи до 7 души, ако всички са ваксинирани или преболедували
Министърът на здравеопазването издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне ... прочети още »
Общински детски комплекс Елхово обяви лятна ваканционна програма за деца от община Елхово
Краят на учебната година за учениците от начален и прогимназиален етап практически вече настъпи, но въпреки това ... прочети още »
Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово спечелиха купи и медали от националното състезание „Аз зная английски език“
Учениците от ОУ“Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово, участвали през месец май в последния - ... прочети още »
Много награди от трети финален кръг на националното състезание „Аз зная английски език“ за учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово
Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово за пореден път показаха любовта си към изучаването ... прочети още »